Brasilian presidentti Bolsonaro esitti kummallisia väitteitä koronarokotteesta: "Jos sinusta tulee krokotiili, se on sinun ongelmasi"

Tehoavatko tiukat koronarajoitukset ja koska kaikki suomalaiset on rokotettu? THL:n ylilääkäri vastaa kysymyksiin 4:19
Katso myös: Tehoavatko tiukat koronarajoitukset ja koska kaikki suomalaiset on rokotettu? THL:n ylilääkäri vastaa kysymyksiin

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro on hyökännyt koronavirusrokotteita vastaan, ja väittänyt, että Pfizerin ja Biontechin rokote voi tehdä ihmisistä krokotiilejä tai kasvattaa partaa naisille.

Äärioikeistojohtaja Jair Bolsonaro on ollut epäileväinen koronaviruksen suhteen koko pandemian ajan.

Tällä viikolla hän vaati, ettei häntä itseään rokotettaisi. Koko maassa on sen sijaan käynnistymässä suuri rokotusprosessi.

– Pfizerin sopimuksessa on hyvin selvästi sanottu: emme ole vastuussa mistään sivuvaikutuksista. Jos sinusta tulee krokotiili, se on sinun ongelmasi, Bolsonaro sanoi AFP:n mukaan torstaina.

Rokotetta on testattu viikkoja jo Brasiliassa, ja se on jo otettu käyttöön esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa.

– Jos sinusta tulee superihminen, jos naisella alkaa kasvaa parta tai jos mies alkaa puhua naisellisella äänellä, sillä ei ole mitään tekemistä rokotteen kanssa, Bolsonaro ihmetteli ja viittasi rokotevalmistajiin.

Rokottamisesta kieltäytymisestä voidaan sakottaa

Rokotuskampanja käynnistettiin Brasiliassa keskiviikkona. Bolsonaro sanoi, että rokote olisi ilmainen muttei pakollinen.

Korkeimman oikeus linjasi tänään, että rokote on pakollinen, mutta sen ottamiseen ei voida pakottaa.

Tällä tarkoitetaan sitä, että viranomaiset voivat sakottaa heitä, jotka eivät ota rokotetta. Heitä ei voi kuitenkaan pakottaa ottamaan sitä.

Brasiliassa on todettu pandemian aikana yli 7 miljoonaa tartuntaa ja lähes 185 000 koronaviruksen aiheuttamaa kuolemaa. Maassa asuu 212 miljoonaa ihmistä.

Lähde: AFP

Lue myös:

    Uusimmat