LM: Ainakin 122 kansanedustajaa valmis ottamaan koronarokotteen heti – eniten rokotteen epäilijöitä perussuomalaisissa

5:38
Näin HUS aikoo järjestää koronarokotteiden antamisen

Ainakin 122 kansanedustajaa on valmis ottamaan koronarokotteen heti, kun se on mahdollista. Asia selviää Lännen Median tekemästä kyselystä, johon vastasi 137 kansanedustajaa. 

Kyselyyn vastanneista kokoomuksen, keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton, RKP:n ja nyt-liikkeen edustajista kaikki ilmoittivat ottavansa rokotteen heti.

Eniten rokotteen epäilijöitä oli kyselyn mukaan perussuomalaisten ryhmässä. Vastanneista ryhmän jäsenistä kymmenen odottaa lisätietoa rokotteen vaikutuksista ja yksi ei ota rokotetta heti.

SDP:n ryhmän 23 vastanneesta 21 ottaa rokotteen heti ja kaksi odottaa lisätietoja vaikutuksista. Myös yksi kristillisdemokraattien kansanedustajista odottaa lisätietoja vaikutuksista.

Kriittisimmin rokotteeseen suhtautuu oman eduskuntaryhmänsä nykyisin muodostava Ano Turtiainen, jonka mielestä tauti on "lääketeollisuuden kultasuoni". Hän ei aio ottaa rokotetta.

Kyselyyn vastanneista ministereistä kaikki aikovat ottaa rokotteen heti. Näitä ministereitä ovat muun muassa Matti Vanhanen (kesk.), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.), uusi opetusministeri Jussi Saramo (vas.), ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.) sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja