Joe Biden ottaa koronarokotteen televisiokameroiden edessä maanantaina

Yhdysvaltain tuleva presidentti Joe Biden ja puoliso Jill Biden saavat koronarokotteen ensi maanantaina, uutisoi Politico.

Bidenit saavat rokotteen Delawaressa, mutta tarkempaa paikkaa ei ole vielä kerrottu. Tilaisuus televisioidaan ja samassa yhteydessä Joe Bidenin on tarkoitus pitää kiitospuhe kaikille terveysalalla työskenteleville ja koronavirusta vastaan taisteleville henkilöille.

– On tärkeää, että Biden lähettää selkeän viestin rokotteen turvallisuudesta, Valkoisen talon tuleva lehdistösihteeri Jen Psaki kertoo.

Biden rokotetaan toisen kerran kolmen päästä, joten hänen pitäisi olla täysi immuuni koronavirukselle virkaanasettajaisissaan tammikuun lopulla.  

Yhdysvaltojen varapresidentti Kamala Harris ja hänen puolisonsa Doug Emhoff saavat koronarokotteensa seuraavalla viikolla.

Nykyinen varapresidentti Mike Pence sai koronarokotteen perjantaina. Istuva presidentti Donald Trump ei ole vielä rokotetta saanut. Lokakuussa Trump kertoi koronavirustartunnastaan ja saaneensa siihen kokeellista lääkehoitoa Walter Reedin -sotilassairaalassa. 

Lue myös:

    Uusimmat