Bottaksen ja Verstappenin kolarissa erikoinen piirre: miten tästä tuomittiin tuplasti isompi rangaistus?

Max Verstappen pääsi Monacon F1-kisassa tekemästään kiilauksesta melko vähällä siihen verrattuna, että Valtteri Bottakselle tapaus maksoi todennäköisesti kolme MM-pistettä. Vielä ihmeellisemmältä tuomio näyttää, kun se rinnastetaan toiseen kisassa annettuun rangaistukseen.

Verstappenille tuomittiin viiden sekunnin aikarangaistus, kun hän kiilasi Red Bullilla turva-autotilanteen aikana Bottaksen ja Ferrarin Sebastian Vettelin eteen varikkosuoralla kaikkien autojen rynnistettyä yhtä aikaa renkaidenvaihtoon.

Kiilauksella Verstappen pakotti Bottaksen päin varikkomuuria, minkä seurauksena hänen renkaansa alkoi hitaasti tyhjentyä. Suomalainen kurvasi seuraavalta kierrokselta varikolle hakemaan uudet renkaat ja putosi Vettelin taakse neljänneksi.

Verstappenin rangaistus lisättiin vasta hänen loppuaikaansa ja sitä ennen hollantilainen sai yrittää loppuun asti riittävän eron tekemistä Bottakseen. Hän haastoi myös Mercedeksen Lewis Hamiltonia kisan ykköstilasta osuen jopa yhteen kisan voittajan kanssa.

Verstappen putosi lopulta aikarangaistuksen takia neljänneksi, mikä nosti myös Bottaksen palkintopallille. Toista sijaa hän ei enää pystynyt hankkimaan nimiinsä Monacon olemattomien ohitusmahdollisuuksien vuoksi.

Erikoisemmaksi tuomariston päätöksenteon tekee Alfa Romeon Antonio Giovinazzille annettu kymmenen sekunnin rangaistus kolaroinnista Williamsin Robert Kubican kanssa. Tässä tapauksessa kumpikaan kuljettajista ei joutunut keskeyttämään eikä sillä ollut merkitystä heidän loppusijoitukseensa.

Lue myös:

    Uusimmat