Mainos

Blair: Saddam maailman vaarallisin johtaja

Britannian pääministeri Tony Blair pitää Irakin johtajaa Saddam Husseinia maailman vaarallisimpana johtajana. Hän vaatii myös, että ponnisteluja Saddamin syrjäyttämiseksi jatketaan.

-En voi koskaan ymmärtää, miten ihmiset voisivat tarkastella historian kulkua ja tulla johonkin muuhun johtopäätökseen kuin siihen, että hän on vaarallinen mies, todennäköisesti vaarallisin johtaja koko maailmassa tällä hetkellä, Blair sanoo. Hän perustelee väitettään sanomalla, että Saddam on tappanut tuhansia kansalaisiaan kemiallisilla aseilla, aloittanut sodan,jossa kuoli miljoona ihmistä sekä yrittänyt rakentaa joukkotuhoaseita. -Jos se ei tee hänestä vaarallista, niin sitten en tiedä, mikä tekisi, pääministeri jatkoi.

Tony Blair

Blair puhui toimittajille ennen lähtöään vierailulle Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Useat maat ovat arvostelleet ankarasti Yhdysvaltojen ja Britannian viime viikolla tekemiä ilmaiskuja Irakiin. Turkki, Venäjä ja Ranska ovat sitä mieltä, että brittien ja amerikkalaisten liittouma ylitti iskussa ne valtuudet, jotka sille on annettu lentokieltoalueiden valvomiseksi. Lisäksi ne haluaisivat, että Irakin vastaisia talouspakotteita höllennettäisiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.