Bikinikuntoahdistus ei enää riitä – Marielle kertoo karusta kokemuksestaan: "Ilmeisesti olen liian lihava laskettelemaan"

Pluskokoinen malli raivostui hoikennussovellukselle 1:08
Pluskokoinen malli Tess Holliday raivostui, kun hänen kuvaansa käytettiin hoikennussovelluksen mainoksessa. 

Marielle haluaisi harrastaa talviurheilua, mutta ei kokonsa vuoksi löydä varusteita. – Kuin paleltuman välttäminen olisi palkkio, jonka saa olemalla laiha, hän kuvailee tekstissään.

"Ilmeisesti olen liian lihava laskettelemaan". Näin alkaa Marielle Elizabethin karu teksti The Cut -sivustolla. Tekstissään Marielle paljastaa, ettei kokosyrjintä ole vain rantakauden juttu.

– Olen aina miettinyt, miksi "bikinikausi" on vuoden ainoa aika, joka on synonyymi kokoon perustuvalle itseinholle. Oikeasti, oletko kokeillut olla lihava talvella? kanadalainen Marielle kysyy.

– Puhun kokemuksesta: tiedän, millaista todellista epätoivoa aiheuttaa se, kun yrittää löytää pluskokoisia lumihousuja. Olen itkenyt urheiluvaatekaupassa, kun lämpötila ulkona putoaa ja horisontissa siinsi romanttinen loma, joka vaati hiihtotakkia.

Joutunut luopumaan vaeltamisesta, telttailusta, hiihdosta, luistelusta...

Mariellen mukaan talvellakin tuntuu nykymaailmassa olevan "kokorajoitus". Hän kertoo joutuneensa luopumaan esimerkiksi vaeltamisesta, telttailusta, hiihdosta, luistelusta ja lumikenkäilystä, koska ei löydä talvivaatteita, joissa pysyisi sekä lämpimänä että kuivana.

Marielle. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kasvaessaan Marielle vielä harrasti talvilajeja innokkaasti ja ilman ongelmia. Silloin hän tosin oli hoikempi.

– Viimeinen päivä, jona muistan hiihtäneeni, oli päivä, jona ansaitsin ohjaajan paperit, kun olin 19. En koskaan käyttänyt opetuslupaani. Koulu, työ ja lopulta painoni tulivat tielle, Marielle kuvailee.

"Ja jos ajattelet, että takin löytäminen on helpompaa, olet väärässä..."

Marielle rakastaa ulkoilua ja urheilua, mutta mikään hänen aiemmin rakastamansa merkki ei valmista tarpeeksi suuria housuja.

– Ja jos ajattelet, että takin löytäminen on helpompaa, olet väärässä, Marielle kuvailee.

Vaatemalliston suurin koko on usein XXL. Moni Mariellen tekstin lukenut nainen kertookin ostavansa miesten vaatteita.

– Ajattele tätä hetki. Pysähdy ja ajattele kaikkia muita paikkoja, jotka vaativat tietynlaisia varusteita – työt, fyysiset aktiviteetit, juhlat, häät, matkailu – ja miten sydäntäni särkeekään, kun tiedän, että jos minulla on vaikeaa omassa, noin koon 50–54 kehossani, miten jatkuvan rajoitetuiksi omaani suuremman kehon omaavat ihmiset varmasti tuntevatkaan itsensä, Marielle sanoo.

– Missä tahansa koossa ansaitsen oikeuden osallistua. Se oikeus kuuluu meille kaikille.

"Kuin paleltuman välttäminen olisi palkkio, jonka saa olemalla laiha"

Mariellen mukaan monelle kaupan vaatekokoihin sopivalle ei tule edes mieleen, että kutsu ulkoilemaan tai iltapukutilaisuuteen voi aiheuttaa tuskaa suurikokoiselle vieraalle, joka tietää, ettei hänellä ole mitään tilanteeseen sopivaa vaatetusta.

Kirjoittaessaan painostaan ja vaatteista Marielle kuitenkin saa usein viestejä, joissa hänen käsketään laihduttaa.

– Kuin vaatteet eivät olisi tarpeellisia, vaan asia, jotka täytyy ansaita. Kuin paleltuman välttäminen olisi palkkio, jonka saa olemalla laiha, Marielle sanoo.

Pukeutuminen on perusoikeus

Hän huomauttaa, että pukeutuminen on perusoikeus, joka ei kuitenkaan nykymaailmassa tunnu kuuluvan kaikille.

– Voi luojani, onko mitään musertavampaa kuin se ironia, että kritisoimme suuria kehoja siitä, miten niiden kantajat vaatettavat itsensä, vaikka tiedämme, miten kipeän vähän heille on tarjolla vaatevaihtoehtoja?

Lähteet: The CutTwitter.com

Lue myös:

    Uusimmat