Belgian F1-ruudukosta tulossa kimurantti: jo kuudelle kuljettajalle luvassa rangaistus!

F1-sarjan tiukat moottorirajoitukset näkyvät useina lähtöruuturangaistuksina viikonlopun Belgian osakilpailussa. Tähän asti jo kuusi kuskia on saamassa rangaistuksen sunnuntain lähtöön.

Neljästä F1-sarjan moottorivalmistajasta kaikki Ferraria lukuun ottamatta toivat uuden moottoriversion heti kesätauon päättävään Belgian kisaan. Vauhdikkaalla radalla ohittaminen on helpoimmasta päästä kalenterin kisoista, joten lähtöruuturangaistuksen vaikutus on näin pienempi kuin monessa muussa paikassa.

Mercedeksen kauden kolmas moottoriversio tuo takariviin passituksen ainoastaan Racing Point -kuski Lance Strollille, jolle polttomoottori on jo kauden neljäs, kun sallittu enimmäismäärä on kolme.

Samasta syystä rangaistus on määrätty ensimmäiseen Red Bullin kisaansa valmistautuvalle Alexander Albonille, joka perii edeltäjänsä Pierre Gaslyn käyttämät moottoriosat sekä Toro Rosson Daniil Kvjatille, jolle asennettiin niin ikään kauden neljäs Honda-moottori.

Viiden ruudun rangaistus on luvassa Renault’n Daniel Ricciardolle ja Nico Hülkenbergille sekä samoilla ranskalaismoottoreilla ajavalle McLarenin Carlos Sainzille.

Mercedes vaihtoi kauden kolmannet polttomoottorit myös tehdastiiminsä autoihin, mutta Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen kohdalla kyseessä on viimeinen sallittu voimayksikkö.

Juttua päivitetty 31.8. klo 17.03: Stroll, Kvjat ja Albon on määrätty kisassa takariviin sekä Ricciardolle, Hülkenbergille ja Sainzille on annettu viiden lähtöruudun sanktiot.

Lue myös:

    Uusimmat