Baareille ei koronahelpotuksia, ruokaravintoloille kyllä: Aukiolo sallittua iltayhdeksään, anniskelu kello 20 asti – hallitusta syytetään kiusaamisesta

THL:n mukaan koronarajoituksia tulee purkaa alueellisesti, koska tautitilanne vaihtelee eri puolilla maata 1:49
Katso video: THL:n mukaan koronarajoituksia tulee purkaa alueellisesti, koska tautitilanne vaihtelee eri puolilla maata.

Ruokaravintoloiden aukiolorajoituksia helpotetaan. Ne saavat olla auki kello 21 asti ja anniskella kello 20 asti. Baarien rajoitukset pysyvät ennallaan.

Sanna Marinin (sd.) johtaman hallituksen koronaministeriötyöryhmä on päättänyt höllentää rajoituksia "maltillisesti".

Ruokaravintolat saavat olla auki kello 21 asti ja anniskelu saa jatkua kello 20 asti. Baarien ja muiden vastaavien ravintoloiden rajoitukset pysyvät ennallaan. Koronapassi on jäähyllä 15. helmikuuta asti.

Rajoituksia puretaan asteittain – ruokaravintolat saavat olla pidempään auki, kulttuuri- ja liikuntatiloja halutaan avata 2:55
Katso video: Rajoituksia puretaan asteittain – ruokaravintolat saavat olla pidempään auki, kulttuuri- ja liikuntatiloja halutaan avata.

Nykyiset ravintolarajoitukset ovat voimassa maanantaihin 31. tammikuuta asti. Hallituksen täytyy siis antaa uusi asetus viimeistään samana päivänä tai kaikki voimassa olevat ravintolarajoitukset raukeavat.

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö Maran uunituoreen kannanoton mukaan tuore helpotus ei mahdollista kannattavaa toimintaa illallisia tarjoileville ruokaravintoloille. Yrittäjät kokevat Maran mukaan vähäiset helpotukset kiusantekona.

Järjestön ehdotuksen mukaan ruokaravintoloille olisi tullut sallia helmikuun alusta lähtien anniskelu iltakymmeneen ja aukiolo kello 23 asti. Mara myös vaatii, että ravintoloita koskevat anniskeluaika- ja aukioloaikarajoitukset tulee purkaa kokonaan viimeistään helmikuun puolivälissä myös anniskelupainotteisilta ravintoloilta.

– Ruokaravintoloiden anniskelu- ja aukioloaikojen pidentäminen esittämällämme tavalla olisi mahdollistanut kaikkien illallisia tarjoilevien ruokaravintoloiden työntekijöiden kutsumisen töihin. Se toisi töitä myös muun muassa elintarviketuotantoon, elintarviketukkuihin, kiinteistönhuoltoon ja taksin kuljettajille, Maran toimitusjohtaja Timo Lappi toteaa tiedotteessa.

Järjestön mukaan matkailukeskuksissa on tulossa hiihtolomaviikoilla kaikkien aikojen mökkibileet, jos nykyiset rajoitukset pysyvät voimassa.

– Etelä-Suomen hiihtolomat ovat viikolla 8. Jos pubit, karaokeravintolat ja yökerhot eivät silloin saa toimia normaalisti, nuoret tulevat järjestämään matkailukeskuksissa valtavan määrän mökkibileitä. Juhlat järjestetään, mutta alan yrittäjät ja työntekijät jäävät myynti- ja palkkatuloista paitsi. Tulemme näkemään kolmen viikon aikana kaikkien aikojen mökkibileiden putken, Lappi toteaa.

Tiedotteessa kerrotaan, että matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö tekee ruokaravintoloiden puolesta kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle päätöksen lainmukaisuuden selvittämiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat