Mainos

Auttaako ilmastointiteippi syylään? Lääkäri vastaa

Syylät ovat yleinen vaiva varsinkin lapsilla ja nuorilla aikuisilla. Ajan kanssa syylät useimmiten häviävät, mutta monet mieluusti nopeuttaisivat prosessia. Lääkäri kertoo, mitä tiedetään esimerkiksi ilmastointiteipin tai apteekkituotteiden tehosta.

Todella tehokas hoitomuoto syylien hävittämiseksi on edelleen löytämättä. Joskus kuulee väitettävän, että ilmastointiteipistä voisi olla apua. 

– Ilmastointiteippihoitoa on tutkittu Ruotsissa hyvin tuloksin, mutta asiasta on tehty vähän kontrolloituja varmistustutkimuksia. Teippihoito ei ole takuuvarma keino, mutta toki sitä voi kokeilla, sillä se on halpa ja turvallinen konsti, Mehiläisen iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri Ari Karppinen sanoo.

Karppinen kertoo, että välillä vastaanotolle saapuu ihmisiä, jotka ovat kokeilleet ilmastointiteippiä syylien hoitoon viikkoja tai kuukausia – laihoin tuloksin.

Syyliä voi hoitaa myös apteekista saatavilla lääkkeillä, kuten ihoa syövyttävillä happovalmisteilla tai kylmämenetelmään perustuvilla tuotteilla.

– Apteekista ostettu kylmämenetelmä on liian lämmin eikä toimi ainakaan vähänkään paksummissa syylissä, Karppinen toteaa.

Kotiin ostettavat syylänjäädyttäjät kylmenevät noin 56 pakkasasteeseen.

– Ihotautilääkärit antavat tehokasta nestetykkijäädytyshoitoa, jossa syylä jäädytetään 190 astetta kylmällä nesteellä.

Lähteenä myös: Duodecim

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.