Mainos

Autokorjaamojen laadun mittaamiseen tuli valvontajärjestelmä

Autoliitto, Kuluttajavirasto, joukko korjaamoalan järjestöjä ja varaosatoimittajien edustajia ovat perustaneet Autoalan Laatuyhdistyksen, jonka tarkoitus on taata asiakkaille luotettavat autokorjaamopalvelut.

Kymmenkunta korjaamoa Turun seudulla osallistuu parhaillaan kokeiluun, jolla selvitetään menetelmän soveltuvuutta Suomeen. Helsingissä asiasta neuvotellaan. Myöhemmin hanke levinnee maan kattavaksi. Korjaamon pitää ensin läpäistä koeaika noustakseen laatukorjaamoksi. Sitten se saa käyttää vihreää liikennevaloa muistuttavaa mainoslogoa.

Laadukas Korjaamo-järjestelmä on toiminut Ruotsissa jo pari vuotta. Nyt siinä on mukana noin tuhat korjaamoa. Autoliiton insinööri Rickard Gunell kertoo, että järjestelmä on vapaaehtoinen. Mukaan mahtuu tavallisia korjaamoja ja merkkikorjaamoja. Suomen vahingontarkastus, Autonkatsastus ja Autoliiton tekniset asiamiehet valvovat järjestelmää. Valvonta toimii siten, että korjaamo saa yllätysvieraakseen tarkastajan, joka tutkii mm. asiakastilat, työtilausten vastaanoton ja luovutusvalmiin auton.

Gunell kertoi, että korjaamojen luvattu palvelu ei usein vastaakaan toimitettua palvelua. Asiakas ei saa riittävästi hintatietoa, jos kustannusarvio laimin lyödään. Korjaamoilta puuttuvat myös kirjalliset sopimukset. Laadunvalvonta pyrkii paikkaamaan näitä puutteita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.