Auto suistui jään läpi järveen, kahta uhria ei saatu nostettua vedestä – pahassa humalassa tavatun miehen epäillään aiheuttaneen kuolemat

Poliisi on jatkanut Ilomantsissa jään läpi järveen uponneen auton aiheuttamien kuolemantapauksien tutkintaa, Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa.

Poliisi sai tapauksesta ilmoituksen lauantai-iltana kello kahdeksan jälkeen. Sen mukaan Koitere-kärvellä kahden ihmisen pelättiin hukkuneen auton vajottua jäihin

Poliisi on pidättänyt tapaukseen liittyen alle 30-vuotiaan miehen, joka on poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan ollut auton kuljettaja. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta ja vaaran aiheuttamisesta. Tapahtumailtana kiinniotettaessa mies puhalsi noin kahden promillen lukemat.

Kuolleet yhä järvessä

Auton kyydissä oli kuljettajan lisäksi ollut neljä matkustajaa, joista kaksi oli ehti pelastautua uppoavasta autosta. Kaikki kyydissä olleet olivat aikuisia miehiä.

Viranomaiset eivät ole saaneet turma-autoa tai siinä oleviä henkilöitä vielä nostettua järvestä. Poliisi kertoo viranomaisilla olevan tarkka tieto auton sijainnista, mutta lisävahinkojen välttämiseksi poliisi ei aio kertoa sitäjulkisuuteen.

Järven jäällä ja vedessä tapahtuvaan toimintaan liittyen poliisi on pyytänyt virka-apua paikalliselta pelastuslaitokselta.

– Olosuhteet jäällä ja järven pohjassa ovat haastavat, poliisi toteaa tiedottessa.

Poliisi on kuulustellut asianosaisten lisäksi tapahtumia havainneita sivullisia. Poliisi kertoo kuulustelujen jatkuvan yhä.

Lue myös:

    Uusimmat