Aurora-pyton nielaisi vahingossa peiton: "Se olisi luultavimmin nääntynyt lopulta nälkään"

Pyton nimeltä Aurora nielaisi vahingossa peiton – ”Näitä kavereita ei ole tarkoitettu sulattamaan kankaita” 1:45
Videolla omistajan haastattelu ja materiaalia Auroran hurjasta kokemuksesta eläinlääkärillä.

Kolme ja puolimetrinen pyton nimeltä Aurora joutui äskettäin kinkkiseen tilanteeseen hotkaistuaan ateriallaan jäniksen lisäksi oman peittonsa.

Seitsemänvuotias pyton nimeltä Aurora joutui hengenvaaraan nielaistuaan aterioinnin yhteydessä peiton. Erhe maksoi käärmeelle melkein tämän hengen.

– Se söi jänistä ja vahingossa siinä samalla ilmeisesti meni myös jäniksen alla ollut peitto. Peite varmaankin haisi jänikseltä, Auroran omistaja Jennifer Wessel spekuloi.

Kaikenlaisista eksoottisista lemmikeistä kiinnostunut Jennifer huomasi, että pyton alkoi käyttäytyä apaattisesti jänisaterian jälkeen. Tarkemmin tilannetta tutkittuaan hän huomasi, että terraariosta oli kadonnut peitto. Myös Auroran vatsa oli erikoisen turpea.

– Näitä kavereita ei ole tarkoitettu sulattamaan kankaita. Niiden ruuansulatus on hyvin erityinen järjestelmä, Jennifer kertoo.

Eläinlääkäri ei ollut nähnyt vastaavaa

Auroraa hoitanut eläinlääkäri Nicole Snee kertoo, ettei ole koskaan urallaan törmännyt vastaavanlaiseen tapaukseen.

– Sen vatsa oli täynnä. Sillä ei olisi ollut mahdollisuuttakaan sulattaa peittoa ja se olisi luultavimmin nääntynyt lopulta nälkään.

Peittoa ei olisi voinut riskien vuoksi leikata ulos Auroran vatsasta, vaan se täytyi poistaa sisätähystyksellä, eli endoskopialla. Peitto vedettiin siis kirjaimellisesti ulos kiipeliin jääneen käärmeen sisältä.

– Jos emme olisi saaneet tähystintä käärmeen suusta sisään, se ei olisi välttämättä selvinnyt, operoinut lääkäri Nicole Snee toteaa.

– Emme myöskään tienneet kuinka isosta peitosta oli kyse. Vasta, kun kangasta alkoi tulla ulos tajusimme kuinka isosta peitteestä oli kyse. Samalla pystyimme myös ihastelemaan sitä, kuinka uskomattoman suureksi käärmeen suu voi avautua, eläinlääkäri Snee kertoo.

Operaatio vei vain puolisen tuntia ja oli onnistunut. Seitsemänvuotias Aurora on nyt vähän yli kolme ja puoli metriä, mutta Jenniferin mukaan se voi kasvaa vielä.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat