Mainos

Ateenan olympiastadion saamassa vihdoin katteen

Ateenassa olympiastadionin katteita siirretään parhaillaan paikoilleen. Rakennusaikataulusta pahasti myöhässä oleva Kreikka lupaa saada stadionin kunnostustyöt valmiiksi kesäkuun loppuun mennessä.

Kesäolympialaisten keskipiste, 55 000 paikan stadion saa sittenkin katteen. Kansainvälinen olympiakomitea ehti jo varoittaa, että jos katetta ei saada paikoilleen toukokuun 20. päivään mennessä, kisat käydään Ateenan polttavan auringon paahteessa. Ei ihme, että rakennustöistä vastaava ministeri esiintyi voitonriemuisena:

- Tänään olemme voittaneet ensimmäisen vedonlyönnin. Seuraavaksi aiomme voittaa vielä isomman vedon, eli järjestää omaleimaiset ja turvalliset olympialaiset, kertoo Kreikan kulttuuriministeri Fani-Palli Petralia.

Rakennusaikataulun lisäksi juuri turvallisuus on järjestäjien toinen, eikä ainakaan pienempi huolenaihe. Varoitus saatiin jo viikko sitten, kun Ateenassa räjähti kolme pommia, eikä syyllisistä ole vieläkään tietoa. Olympialaisia valvoo 50 000 turvamiestä, kolme kertaa niin paljon kuin Sydneyn kisoissa.

Eivätkä kreikkalaiset voi muutenkaan vielä huokaista helpotuksesta. Yli puolet suorituspaikoista on yhä kesken, puhumattakaan parannuksista hektisen kaupungin liikenneyhteyksiin.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 11.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.