Asunnonomistaja, ole hereillä nyt – voit säästää yli tuhat euroa!

Energiatodistus uudistuu. Jos tilaat uuden todistuksen ennen kesäkuuta voit saada sen kilpailuttamalla jopa alle 300 eurolla seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. Jos sen sijaan tilaat energiatodistuksen uudistuksen jälkeen, on hinta 1 000-1500 euroa rakennukselta. Pientalossa hinta on 500-750 euroa.

Uusi energiatodistus kannattaa hankkia nyt, sillä ennen kesäkuuta sen voi vielä parhaimmillaan saada alle 300 eurolla. Kesäkuun ensimmäisen päivän jälkeen luvassa on reipas hinnannousu.

– Uusi energiatodistus koskee kaikkia asumismuotoja, tosin vanhat paritalot ja omakotitalot tulevat mukaan vasta vuonna 2017, toteaa Marina Furuhjelm Isännöintiliitosta.

Uusi todistus tulee Furuhjelmin mukaan maksamaan noin 1 000–1 500 euroa rakennukselta.

Muun muassa alle 50 neliön asuntoihin, loma-asuntoihin ja lyhytaikaisesti vuokrattaviin asuntoihin energiatodistusta ei tarvita. Sen sijaan kaikki muut asumismuodot ovat velvollisia hankkimaan todistuksen, mikäli asunto myydään tai vuokrataan.

Energiatodistus on ollut Suomessa käytössä vuodesta 2008 uudisrakentamisessa sekä vuodesta 2009 suurissa olemassa olevissa rakennuksissa. Uusi energiatodistuslaki tulee voimaan 1.6.2013. Suunnitteilla on myös sähköinen rekisteri, jossa energiatodistukset olisivat nähtävillä julkisesti.

Lue myös:

Lähteet: Isännöintiliitto, ympäristöministeriö

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja