Astiahuovutus

Pehmeän pullean huopasydämen valmistus on helppoa ja nopeaa. Kerää ystäväsi kokoon ja valmistakaa talkoilla jouluiset koristeet ja lahjat. Huopasydän ei paina juuri mitään, joten sen voi kiinnittää kranssiin, kuuseen, ruukkuun, rintaneulaan tai sen voi lähettää postissa joulutervehdyksenä.

Tarvikkeet:
- villaa
- sydämen muotoinen lasiastia
- Marseiles-saippuaa
- vettä
- suojamuovia


Työohje:

1. Suojaa pöytä muovilla. Revi villasta ohuita suikaleita. Aseta villasuikaleita 4-5 kerrosta astiaan. Laita kerrokset niin, että villan kuidut menevät ristikkäin.
2. Pirskota villan päälle saippuavettä, niin että astian pohjalle kertyy hieman vettä. Taita ylimenevät villat astian sisäpuolelle.
3. Aloita huovuttaminen. Painele villaa varovasti astian pohjaa vasten. Käy koko pinta tarkasta läpi reunoja myöten. Kun pinta on tasainen ja huopunut, käännä kuvio ympäri ja jatka huovuttamista. Toista tätä muutama kerta, kunnes huovutettava kappale on tiivis ja tasainen.
4. Huuhtele valmista työtä juoksevan veden alla noin viisi kertaa, vuorotellen kylmässä ja kuumassa vedessä, viimeiseksi kylmässä. Puristele vesi pois ja anna kuivua.

Huovutettu helmi

Tarvikkeet:
- käsittelemättömiä puuhelmiä O 15 mm
- villaa
- Marseiles-saippuaa
- vettä

Työohje:
1. Revi villasta muutama ohut suikale. Kieputa villasuikaleet puuhelmen ympärille, siten että villa peittää koko helmen.
2. Pyöritä helmeä kevyesti käsien välissä. Pirskota villan päälle saippua vettä niin että koko villa kastuu. Ota toiseen käteen marseiles-saippuaa ja ala pyörittää helmeä varovasti käsien välissä. Kun helmen pinta on huopunut voit lisätä hankausliikettä jolloin pinnasta tulee tiivis ja kestävä.
3. Huuhtele helmeä juoksevan veden alla muutamia kertoja vuorotellen kylmässä ja kuumassa vedessä, viimeiseksi kylmässä. Puristele vesi pois.
4. Etsi neulaa apuna käyttäen helmen reikä ja pujota ripustuslanka.


Mallit ja materiaalit: Sinooperi Oy p. 09-3483366


(t.i.l.a. osa 23, 10.11.2002)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja