Ässien uudella vahvistuksella satumainen debyytti – Tappara tyrmäsi JYPin tylysti, nuori lupaus iski uran avausmaalinsa

Ässät otti komean 4-1-voiton Sportista ensimmäistä otteluaan pelanneen Joe Morrowin vahvalla avustuksella.

Ensimmäisen ottelunsa patapaidassa pelannut Morrow hurmasi Ässät-fanit esityksellään heti kättelyssä, kun hän onnistui maalinteossa kahdesti.

Kanadalaispuolustajan avausmaali syntyi toisessa erässä, kun hän laukoi painavan kudin ohi Sport-vahti Niko Hovisen. Päätöserässä Morrow onnistui toistamiseen. Tällä kertaa Morrow hiipi ylivoimalla maalin edustalle, josta hän latoi irtokiekon verkkoon.

Morrowin ohella kahden pisteen iltaa viettivät niin ikään kaksi maalia iskenyt Nicolai Meyer ja Jakob Stenqvist, joka saalisti kaksi syöttöpistettä.

Ässät nousi voittonsa myötä sarjataulukossa Sportin ohi sijalle kymmenen.

Tappara oli tyly isäntä, kun se murjoi JYPin 6-1-lukemin.

Tappara sai otteluun upean alun ja karkasi 2-0-johtoon reilussa kahdessa minuutissa Valtteri Kemiläisen ja Charles Bertrandin osumilla. Puolustaja Teemu Suhonen tälläsi kiekon avauserässä vielä kerran JYP-vahti Markus Ruusun selän taakse, joten tauolle mentiin 3-0-lukemissa.

Toisessa erässä Tapparan Santtu Kinnunen ja JYPin Jarkko Immonen onnistuivat maalinteossa. Päätöserässä Tappara iski vielä kaksi osumaa Ben Bloodin ja Kasper Simontaipaleen johdolla. Osuma oli Simontaipaleelle uran ensimmäinen.

Blood kunnostautui ottelussa myös fyysisyydellään, kun hän antoi painavan taklauksen JYPin 17-vuotiaalle Brad Lambertille.

Tiistain kierroksen lopputulokset: 

KooKoo-HPK 2-1
Kärpät-KalPa 1-4
Sport-Ässät 1-4
Tappara-JYP 6-1

Lue myös:

    Uusimmat