Mainos

Asiantuntijatodistaja lyttäsi Jacksonin lääkärin: Typerä jeesmies

Asiantuntijatodistajana kuultu anestesialääkäri on arvostellut kovin sanoin poptähti Michael Jacksonin lääkäriä Conrad Murrayta Los Angelesissa jatkuneessa oikeudenkäynnissä.

Murrayta syytetään kuolemantuottamuksesta hänen annettuaan Jacksonille propofol-anestesialääkettä tämän unettomuuteen. Jackson kuoli kesäkuussa 2009.

New Yorkissa Columbian yliopiston professorina toimiva anestesialääkäri Steven Shafer todisti, että Murray oli tehnyt 17 räikeää virhettä potilaansa hoidossa ja oli siten suoraan vastuussa Jacksonin kuolemasta.

Syyttäjän todistajana esiintynyt Shafer kutsui Murrayta typerykseksi, joka ei tiennyt mitä tehdä, kun Jackson lakkasi hengittämästä.

- Tärkeintä on ensiksi soittaa hätänumeroon. En oikein tiedä mitä sanoa, on täysin anteeksiantamatonta jättää soittamatta, Shafer sanoi.

Shaferin mukaan Murrayn olisi lääkärinä pitänyt kieltäytyä antamasta anestesialääkettä Jacksonille. Sen sijaan Murray oli noin kolme kuukautta aikaisemmin hankkinut 130 pulloa propofolia.

- Se on tavattoman suuri määrä yhden ihmisen käyttöön, Shafer sanoi.

Murrayn suhde Jacksoniin oli muistutti Shaferin mukaan enemmän tottelevaisen työtekijän suhdetta työnantajaansa kuin lääkärin suhdetta potilaaseensa.

- Jackson halusi propofolia joka ilta nukahtaakseen, ja Murray myöntyi. "Kyllä", vastaa palkollinen työnantajalleen. Lääkäri ei vastaa "kyllä" sellaiseen potilaan pyyntöön, joka ei ole tälle hyväksi, todistaja jyrisi.

Professori Shafer piti törkeänä laiminlyöntinä sitä, että anestesialääkkeen vaikutusta ei seurattu asiaankuuluvilla laitteilla. Hän huomautti myös siitä, että Jacksonille annettuja lääkkeitä ja hänelle tehtyjä toimenpiteitä ei kirjattu ylös.

- On anteeksiantamatonta, ettei lääkäri kyennyt kertomaan ensihoitajille mitä lääkitystä potilas oli saanut.

Professori Shaferin todistuksen mukaan tapaus aiheuttaa pelkoa leikkauspotilaissa.

- Potilaat kysyvät leikkaussalissa joka päivä annetaanko heille sitä ainetta, joka tappoi Michael Jacksonin. Tällaista pelkoa ei pitäisi olla. Propofol on erinomainen lääke, kun sitä käytetään oikein.

Oikeudenkäynnin arvioidaan jatkuvan vielä ainakin viikon.

(MTV3 - AP - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.