Asiantuntijat varoittelevat suosikkiharrastuksesta – voi lisätä luunmurtumia lapsilla

Englantilaisasiantuntijoiden mukaan trampoliinipuistot lisäävät luunmurtumia.

Trampoliinipuistot kasvattavat suosiotaan, mutta hyppelemisessä on myös vaaransa. Telegraph-lehden mukaan trampoliinipuistot lisäävät luunmurtumia.

Englantilaisissa trampoliinipuistoissa hoidettiin vuoden 2017 aikana keskimäärin kolme vammaa päivässä. Vammojen lisääntymisen osasyy on hyppyharrastuksen kasvu. Englannissa oli vuonna 2014 noin neljä sisähyppypuistoa, mutta nyt niitä on jo 200.

Puistoissa loukkaantuneet lapset tarvitsivat "enemmän hoitoa"

Sheffield Children's Hospital -lastensairaalan selvityksessä puistoissa loukkaantuneet lapset tarvitsivat "enemmän hoitoa" kuin kotitrampoliineissa loukkaantuneet.

Sairaalaan tuotiin puolen vuoden aikana 130 kotona ja 68 sisätrampoliinipuistoissa loukkaantunutta lasta. Sisäpuistossa loukkaantuneista 44 prosentilla oli murtuma; kotitrampoliineilla loukkaantuneilla vastaava luku oli 36 prosenttia, kertoo BBC.

Trampoliinit ovat turvallisia, kunhan ohjeita noudattaa. Lastensairaalan työntekijä kuitenkin varoittaa "trampoliinionnettomuuksien" kasvusta.​​​​​​​ Donna Brailsfordin mukaan trampoliinipuistoista saatavat vammat voivat olla vaikeampia kuin pihatrampoliineista sadut.

– Jokaisella trampoliinilla on tarkoitus olla vain yksi lapsi tai aikuinen, mutta luulen, että pihatrampoliineihin verrattuna (sisätilatrampoliinien) suuren koon vuoksi lasten on helppo hyppiä toisiaan päin pelkän innostuneisuuden vuoksi, Brailsford sanoo.

***

0:38

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja