Mainos

Asiantuntijat: Israel on epäonnistunut Rafahissa

Sotilasasiantuntijoiden mukaan Israelin operaatio Rafahissa epäonnistui. Asiantuntija Zeev Schiffin mielestä tapahtumat tulevat vahvistamaan vihaa ja koston kierrettä.

Asiantuntijoiden mukaan Israelin tiistaina Rafahissa aloittama sotilasoperaatio ei ole onnistunut. Ainakin 42 palestiinalaista on saanut surmansa israelilaisjoukkojen moukaroinnissa.

- On mahdollista, että tällaisella operaatiolla voidaan hetkittäisesti onnistua estämään asesalakuljetus tunnelien kautta ja vähentämään Israelin vastaisten hyökkäysten määrää. Mutta nämä välilliset tulokset eivät paina paljoakaan niiden katastrofaalisten inhimillisten ja poliittisten seurauksien valossa, joita tästä seuraa, arveli uutistoimisto AFP:n haastattelema tutkija Avraham Sela.

Sotilasasiantuntija Zeev Schiffin mukaan Rafahin operaatio "voi toimia vahvana varoituksena, mutta se myös vahvistaa kaikkien niiden vihaa, jotka tulevat etsimään kostoa". Schiff muistuttaa myös, että tähän mennessä ainoastaan yksi etsintäkuulutettu palestiinalainen on saatu kiinni, eikä yhtään uutta asetunnelia ole löydetty.

- Tässä valossa tuloksia voi pitää varsin keskinkertaisina, Schiff sanoi.

- Ennen kaikkea armeija tahtoi antaa kovan iskun ennen lopullista vetäytymistä Gazasta; näyttää palestiinalaisille että nämä eivät ole onnistuneet ajamaan heitä pois, pohti puolestaan Sela.

Tänään tuhatkunta israelilaista osoitti mieltään Gazan kaistan tarkastuspisteellä Israelin operaatiota vastaan vaatien armeijaa vetäytymään Rafahista. Israel aloitti Operaatio Sateenkaareksi kutsumansa sotilasiskun varhain tiistaina.

Armeijan mukaan tarkoituksena on löytää ja tuhota palestiinalaisten aseiden salakuljettamiseen käyttämiä tunneleita. Israelin joukot vetäytyivät Gazan kaistan eteläosasta varhain perjantaina, mutta armeijan mukaan kyseessä ei ole lopullinen vetäytyminen vaan joukkojen "uudelleenryhmitys". Operaatio Sateenkaari on eniten uhreja vaatinut Israelin armeijan isku Gazaan kautta aikojen. Sotilaat ovat myös tuhonneet kymmeniä taloja.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.