Mainos

Asiantuntija: Obama hakee Putinilta tukea toimilleen Syyriassa

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak uskoo, että Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman tapaamisesta tulee lyhyt.

Putin ja Obama tapaavat Pietarissa G20-kokouksen yhteydessä. Pasternakin mukaan presidenttien keskusteluaiheena tulee olemaan Syyria, jota vastaan USA aikoo tehdä sotilaallisen iskun. Venäjä puolestaan vastustaa iskua Syyriaan.

Venäjä on vaatinut iskulle YK:n turvaneuvoston päätöslauselmaa. Sellaisen saaminen on kuitenkin epätodennäköistä, koska neuvoston pysyvistä jäsenmaista Kiina ja Venäjä tukevat Bashar al-Assadin hallintoa.

– Se, että Venäjä hyväksyisi YK:n turvaneuvoston hyvin vahvan päätöslauselman, niin se näyttää mahdolliselta. Hänen (Obaman) on vähän kritisoitava, mutta myös suostuteltava Putin tähän mukaan. Pasternak sanoo.

Sen sijaan Pasternak ei pidä kovinkaan todennäköisenä sitä, että Venäjä hyväksyisi sotilaallisen iskun valtuuttavan turvaneuvoston päätöslauselman. Sellaisen saaminen vaatisi Pasternakin mukaan täysin vedenpitävät todisteet siitä, että al-Assadin hallinto on Syyriassa tehdyn kaasuiskun takana.

Homoaktivistien tapaaminen symbolinen ele

Obama on ilmoittanut tapaavansa Pietarissa homoaktivisteja. Pasternakin mukaan kyseessä on symbolinen ele.

– Vaikea nähdä, onko sillä mitään kauaskantoisia merkityksiä. Päivänselvää on, että venäläisviranomaiset eivät tule puuttumaan tähän mitenkään, Pasternak sanoo.

Pasternak ei kuitenkaan usko, että Obaman ele saisi Venäjää muuttamaan seksuaalisia vähemmistöjä syrjiviä lakejaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.