Mainos

Obama: Surmaaminen loppuu nopeammin, jos Venäjä muuttaa lähestymistapaansa

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama toivoo, että Venäjä muuttaa asennettaan Syyriaan.

Hän sanoi vedonneensa suoraan Putiniin, mutta tähän asti Venäjä on vastustanut YK:n turvallisuusneuvostossa puuttumista Syyrian tilanteeseen.

Obaman mukaan ihmisten surmaaminen voitaisiin lopettaa nopeammin, jos Venäjä muuttaisi lähestymistapaansa.

Tilannetta Syyriassa Obama vertasi Kosovon ja Ruandan kansanmurhiin. Hän perusteli Syyriaan tehtävän iskun viemistä Yhdysvaltain kongressin käsittelyyn sillä, että niin päästään pois tilanteesta, jossa asian todetaan olevan vain presidentin vastuulla.

Obaman mielestä kyse ei ole hänen uskottavuudestaan vaan Yhdysvaltain kongressin ja kansainvälisen yhteisön uskottavuudesta. Muuten kansainvälisen sääntöjen noudattaminen jää tyhjäksi puheeksi, hän sanoi lehdistötilaisuudessa Tukholmassa.

Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt kuunteli Obamaa hiljaisena. Lehdistötilaisuuden lopuksi hän totesi, että Ruotsin kaltainen pieni maa sanoo aina, että asettaa toivonsa YK:hon.

Obamalta kysyttiin myös urkintaskandaalista. Presidentti vakuutti, ettei Yhdysvallat tongi ihmisten sähköposteja tai puheluita, vaan käyttää tietoja oman turvallisuuden suojelemiseen. Hän korosti, että Yhdysvalloilla on nykyään laajat mahdollisuudet hankkia tietoja.

(MTV3 - TT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.