Mainos

Asem-kokous kerää Helsinkiin tuhansia mielenosoittajia

Eri kansalaisjärjestöt valmistelevat kahden viikon kuluttua pidettävän Asem-kokouksen yhteyteen suurta mielenosoitusta, jossa vaaditaan EU:ta kuulemaan kansalaisiaan enemmän.

Helsinkiin odotetaan tuhansia mielenosoittajia Asem-kokouksen aikana.

Euroopan Unionin sekä 13 Aasian maan johtajat kokoontuvat Helsinkin kahden viikon kuluttua. Eri kansalaisjärjestöt valmistelevat suurta mielenosoitusta, jossa vaaditaan toisenlaista EU:ta.

- Me haluamme, että Euroopassa kuultaisiin myös kansalaisten mielipidettä, ja sen takia on koottu mahdollisimman paljon kansalaisia yhteen, kertoo Helsinki 2006 -mielenosoituksen koordinaattori Juhani Lohikoski.

Myös poliisi varautuu Asem-kokoukseen nostamalla vahvuuttaan selvästi. Kokouksen aikana Helsingissä partioi tuhansia poliiseja. Poliisikomentaja Jukka Riikonen Helsingin kihlakunnan poliisilaitokselta myöntää, että poliisi varautuu myös mahdollisiin levottomuuksiin.

- Tiedustelutietojemme mukaan sellaisia viitteitä on. Olemme varautuneet siihen ja pystymme myös puuttumaan, jos mielenosoitus lähtee laittomuuksien puolelle.

Mielenosoituksen järjestäjät vakuuttavat kuitenkin, että mielenosoitus halutaan pitää rauhanomaisena.

- Me pidämme huolen siitä, että kukaan ei rupea riehumaan ja että poliisi ei liikaa provosoi esimerkiksi mellakka-asuilla. Meillä on myös omia järjestysmiehiä, kertoo Juhani Louhikoski.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.