Apu: MTV:n uutiskasvo Baba Lybeck sairasti koronan maaliskuussa – tauti vaikuttaa yhä aisteihin: "Haistan asioita väärin"

8:36
Baba Lybeck kertoi koronavirusoireista Vappu ja Marja Livessä keväällä.

MTV:n uutiskasvo, juontaja Baba Lybeck sairasti koronan maaliskuussa. Hän kertoo Apu-lehdelle, että kärsii yhä sen aiheuttamista hajuharhoista. 

Maikkarin uutiskasvo Baba Lybeck ja hänen muusikkomiehensä Pekka Lehti sairastivat koronan maaliskuussa. Hänen miehensä joutui tuolloin sairaalaan seitsemäksi päiväksi.

Lybeck kertoo Apu-lehdelle, että hänen miehensä joutui kuntoutumaan sairastamisen jälkeen ammattivalmentajan avulla. Myös Lybeck itse huomasi kuntonsa heikentyneen merkittävästi. Lievempänä koronan sairastanut Lybeck kärsii sairauden aiheuttamista hajuharhoista yhä, vaikka aikaa on jo kulunut lähes puoli vuotta.

– Haistan asioita väärin. Saatan esimerkiksi haistaa tupakansavua, vaikka sitä ei ole missään lähistöllä. Tulkitsen sen jostain syystä toiseksi asiaksi. 

Kun Lybeck ajattelee asiaa tarkemmin ja kaivelee hajumuistiaan, oikea aine löytyy kyllä.

– Se vaatii kuitenkin aivotyötä. Luin tästä tarkemmin ja ilmeisesti päässäni on koronan jälkitautina neurologiset kytkennät pielessä. Korona on vahingoittanut jotain. Hajuharha ei onneksi ole millään lailla vaarallista tai vaikuta elämään.

Lybeck herkistyi kertoessaan taudin oireista ja sen vakavuudesta. Hänen miehensä oli joutunut sairaalaan vakavien oireiden vuoksi. Kuumetta hänen miehellään Pekalla oli kestänyt 17 päivää. Siitä toipuminen tulee kestämään sitäkin kauemmin.

– Jos hän ei olisi saanut lisähappea ja antibiootteja, niin hän ei olisi hengissä, Lybeck kertoi. 

20.8.2020 klo 15:32 otsikkoa muokattu

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja