Mainos

Apple julkisti uuden iPadin: Huipputarkka Retina-näyttö

Teknologiajätti Apple on pitänyt odotetun julkistustilaisuutensa San Franciscossa. Applen johtaja Tim Cook julkisti tilaisuudessa seuraavan sukupolven iPad-mallin.

Tapahtumaa seurasivat innokkaasti mm. useat teknologiasivustot liveblogiensa kautta.

Teknologiasivusto Wired totesi blogissaan ennen tapahtuman alkua, että ilma on San Franciscossa aurinkoinen ja mitä otollisin tuoreen laitteen julkistukseen.

Teknologiasivusto gdgt kertoi liveblogissaan, että Cook aloitti tilaisuuden puhumalla PC-tietokoneiden jälkeisestä ajasta. Cook totesi, että PC-koneet eivät ole enää digitaalisen elämän keskiössä, vaan nyt halutaan kevyempiä ja mukana kulkevia laitteita.

Rennosti tummaan asuun pukeutunut Cook kertoi, että iPod, iPhone ja iPad ovat olleet Applen menestystuotteita PC:tä seuraavissa laitteissa.

Cook käytti tilaisuuden hyväkseen ja mollasi Samsungin tabletkoneessa pyörivää Twitter-sovellusta sekavaksi. Tämän jälkeen hän esitteli uuden sukupolven iPadin.

Uusi iPad esiteltiin - huipputarkka näyttö ja kamera

Ulkoiselta olemukseltaan uusi iPad on edellisen sukupolven iPad 2:n näköinen, mutta se sisältää runsaasti uutta tekniikkaa.

Laitteessa kerrotaan olevan erittäin tarkka 9,7-tuumainen Retina-näyttö, jonka tarkkuus on kunnioitettavat 2048 x 1536 pikseliä.Huipputarkan näytön ja grafiikan vauhdittajana laitteessa hurisee neliytiminen A5X-siru.

Laitteen viiden megapikselin iSight-kameralla pystyy kuvaamaan 1080p Full HD -teräväpiirtovideota. Laitteessa on englantia, ranskaa, saksaa ja japania ymmärtävä äänitunnistusohjelma. Nopeista yhteyksistä pitää huolen 4G LTE -ominaisuus.

Akkukeston kerrotaan olevan 10 tuntia ja 4G yhteyksiä käytettäessä 9 tuntia. Laite on 9,4 millimetriä paksu.

Tilaisuudessa esiteltiin myös useita päivitettyjä sovelluksia, kuten iMovie ja iWork -sovellukset sekä monipuoliselta vaikuttava iPhoto-kuvankäsittelyohjelma.

Applen markkinointijohtaja Phil Schiller totesi, että edellinen iPad 2 -malli pidetään myös linjastossa, alkaen 399 dollarin hintaan.

Myyntiin jo tässä kuussa

Uuden iPadin saa mustana tai valkoisena ja hinnat lähtevät Yhdysvalloissa 499 dollarista ylöspäin mallista riippuen.

16 Gt malli maksaa 499 dollaria, 32 Gt malli 599 dollaria ja 64 Gt malli 699 dollaria. 4G-mallien vastaavat hinnat ovat 629, 729 ja 829 dollaria.

Ennakkotilauksia aletaan ottaa jo nyt vastaan ja myyntiin laite tulee Yhdysvalloissa jo viikon päästä perjantaina.

Uusi Apple TV

Ennakkohuhujen mukaisesti Cook esitteli myös uuden Apple TV:n. Cook hehkutti, että iTunes-palveluun tulevat elokuvat ja televisio-ohjelmat tukevat 1080p Full HD -teräväpiirtotarkkuutta ja kuvanlaatu on uskomaton.

Apple TV tulee myyntiin Yhdysvalloissa jo ensi viikosta lähtien ja sen hinta on 99 dollaria.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.