Antti Ruuskasen keihäät olivat päätyä varastoon hänen kuultuaan hirmuisen tuloksen Puolasta – "Silloin olisi ehkä ollut kieltävämpi vastaus"

3:31
Antti Ruuskanen kertoi MTV Urheilun haastattelussa taustoja jatkamis- ja lopettamispäätökselleen.

Keihäänheittäjä Antti Ruuskasen päätös vielä yhden kauden heittämisestä kypsyi vähitellen, vaikka vielä Ruotsi-maaottelun jälkeen hän olisi saattanut helposti lyödä pensselit santaan.

Ruuskanen heitti kauden aikana vain Turun Kalevan kisoissa ja Tampereen yleisurheilumaaottelussa. Kaikki viskaisut jäivät alle 80 metrin. Torstaina uransa jatkosuunnitelmat paljastanut Ruuskanen olisi voinut Ruotsi-ottelun jälkeen tehdä toisenlaisenkin ratkaisun kuin jatkaa uraansa.

– Jos Ruotsi-ottelun jälkeen olisi heti päätös tehty kotiintulomatkalla, kun kuulin, että oli tuo Saksan hirmu (Johannes Vetter) vetäissyt 98 metriä, niin silloin olisi ehkä ollut kieltävämpi vastaus tähän asiaan, Ruuskanen tunnustaa MTV Urheilulle.

Vetterin Puolan Chorzówissa heittämä 97,76 on kaikkien aikojen toiseksi paras keihästulos.

Samalla kertaa Ruuskanen kuitenkin teki päätöksen sekä uransa lopettamisesta että jatkamisesta. 36-vuotias Ruuskanen heittää vielä kauden 2021.

– Tästä vielä nykäistään tuleva kausi ja katsotaan, että onko olympialaisia vai eikö ole, mutta näillä näkymin painetaan sata prosenttia ja toivotaan, että olympialaiset järjestetään, Ruuskanen sanoo.

– Minulla oli lapsuudessani unelma olympiakullasta ja se ainakin vielä elää. Sitä lähdetään tavoittelemaan.

Keskiviikkona Suomen Urheiluliiton tiedote Ruuskasen ottamisesta mukaan huippu-urheiluryhmäänsä enteili jo tulevaa. Ruuskanen myöntää, että ulkopuolinen tuki vaikutti lopulta päätökseen, joka ei silti helpolla syntynyt.

– Siinä piti erkaantua tästä huippu-urheilusta. Aika paljon tuli metsähommia tehtyä, metsässä liikuttua ja omia ajatuksia siellä käytyä läpi.

– Kyllä siinä niin paljon niitä positiivisia juttuja ympärillä oli, että lopulta sitten, kun päätös tuli ja ura jatkuu, niin helposti pystyy seisomaan näiden sanojen takana, Ruuskanen pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja