Antti Pennanen lataa rajun väitteen suomalaisesta urheilukulttuurista – "Ei hyvä tie"

Antti Pennanen jakaa huolenaiheen suomalaisen jääkiekkoilun sisältä – Tommi Niemelä ottaa kantaa muun muassa Liigan tuomarikeskusteluun 8:30
Viikon vieras: Antti Pennanen jakaa huolenaiheen suomalaisen jääkiekkoilun sisältä – Tommi Niemelä ottaa kantaa muun muassa Liigan tuomarikeskusteluun

Leijonien tuleva päävalmentaja, Ilveksen nykyinen luotsi Antti Pennanen latasi napakkaa tekstiä Tulosruudun viikon vieraana.

Pennanen piipahti MTV:n studiolla yhdessä Pelicansin päävalmentajan Tommi Niemelän kanssa. Pennanen ja Niemelä saivat vastata muun muassa siihen, että miten hyvin SM-liiga kasvattaa pelaajia isompiin ympyröihin eli maajoukkueeseen tai NHL-jäille.

– Se, mistä olen huolissani, on lapsi- ja nuoruusvaihe. Ihan sen suhteen, että valmistaako se meidän suomalaista jääkiekkoamme huipputasoa varten. En ehkä ole Liigasta niin huolissani, sarjassa tehdään laadukasta työtä niin jäällä kuin jään ulkopuolella. Mutta se, että miten valmiina pelaajat tulevat Liigaan – siitä olen huolissani, että mitä se on esimerkiksi viiden tai kymmenen vuoden päästä, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen sanoo.

Pennanen latasi myös kovan väitteen maamme urheilukulttuurista.

– Valmentajuus on ylikorostunut Suomessa ja jääkiekossa, Pennanen täräyttää. 

– Tuokin ilmiö näkyy lasten ja nuorten parissa – se on valunut sinne, eikä tuo ole hyvä tie. Valmentajat ovat tukemassa ja auttamassa pelaajia. Itseohjautuvaisuus on hyvin tärkeää lasten ja nuorten tasolla, Pennanen toteaa aiheesta.

Tämän lisäksi Pennanen ja Pelicansin luotsi Tommi Niemelä ottivat kantaa muun muassa tuomaritoimintaan, mikä on puhuttanut Liigassa. Esille nousi myös se, että millaisen perinnön Pennanen ja Niemelä haluavat jättää nykyisiin seuroihinsa, kun he vaihtavat maisemaa tämän kauden jälkeen.

Lisää näistä jutun yläreunan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat