Ano Turtiainen ryhtyy yhteistyöhön toisen perussuomalaisista pois potkitun James Hirvisaaren kanssa – uudella eduskuntaryhmällä on ytimekäs nimi

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kokoontui juuri ja otti kantaa rasistiseen tviittiin: Turtiaiselle näytettiin ovea 2:17
Näin perussuomalaiset näytti ovea Turtiaiselle:

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä rasistisen twiitin takia potkut saanut Ano Turtiainen on perustanut uuden yhden miehen eduskuntaryhmänsä, nimeltään Eduskuntaryhmä Ano Turtiainen.

Turtiainen kertoo tiedotteessa, että eduskuntaryhmän toiminnan tarkoituksena on ”toimia eduskunnassa Suomen ja suomalaisten edun mukaisesti ja sananvapautta vaalien”.

Turtiainen kertoo valinneensa eduskuntaryhmänsä sihteeriksi James Hirvisaaren.

Hirvisaari sai rasistisen toimintansa takia potkut perussuomalaisista vuonna 2013, jolloin hän liittyi Muutos 2011 -puolueeseen eduskuntakauden loppuun. Hirvisaari erotettiin puolueesta sen jälkeen, kun hän oli kutsunut äärioikeistoaktiivi Seppo Lehdon vierailulle eduskuntaan.

Ano Turtiainen erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä sen jälkeen, kun hän oli julkaissut Twitterissä kuvan, jossa pilkattiin poliisin kuoliaaksi tukahduttamaa yhdysvaltalaista George Floydia.

Hirvisaari on tehnyt Turtiaisen avustajan pestistä opiskelujensa maisterivaiheen työharjoittelusopimuksen.

Lue myös:

    Uusimmat