Halla-aho kommentoi PS:n kansanedustajan julkaisemaa pilakuvaa yhdysvaltalaisesta George Floydista: "Kuva oli alatyylinen ja erittäin paheksuttava, siinä tehtiin pilkkaa kuolleella ihmisellä"

7:31
Video: Miltä George Floydin tapaus näyttää suomalaispoliisin silmin? Haastattelussa ylikomisario Jari Kaikko

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo MTV:lle paheksuvansa kansanedustaja Ano Turtiaisen Twitterissä julkaisemaa pilakuvaa Yhdysvalloissa menehtyneestä George Floydista.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen julkaisi keskiviikkona Twitter-tilillään kuvan Yhdysvalloissa poliisin surmaamasta tummaihoisesta George Floydista. Kuva on myöhemmin poistettu, mutta kuvakaappaus päivityksestä kiertää sosiaalisessa mediassa.

Turtiaisen julkaisemassa kuvassa Floydin kasvot on muokattu kirkkaan pinkeiksi ja kuvassa on teksti ”Pink Floyd”.

MTV Uutisten tavoittama Halla-aho sanoo hänellä olleen vaikeuksia ymmärtää, mitä Turtiainen yritti sanoa kuvan saatetekstissä.

– Mutta kuva itsessään oli alatyylinen ja erittäin paheksuttava, siinä tehtiin pilkkaa kuolleella ihmisellä, Halla-aho sanoo.

Mahdollisista seuraamuksista keskustellaan Halla-ahon mukaan huomenna eduskuntaryhmän kokouksessa.

"Siellä nähtävästi poltetaan kaupunkeja"

Halla-ahon mukaan Yhdysvaltojen tilanne näyttää nyt sekasortoiselta.

– Siellä nähtävästi poltetaan kaupunkeja, hävitetään omaisuutta ja ryöstetään kauppoja. Ja on hyökkäilty poliisiakin vastaan ampuma-asein, Halla-aho sanoo.

– Toivon että laillinen yhteiskuntajärjestys palaa Yhdysvaltain kaupunkeihin.

Esimerkiksi Las Vegasissa poliisivirkailijaa ammuttiin protestien aikana. Poliisi on tällä hetkellä tehohoidossa. Useissa kaupungeissa on julistettu ulkonaliikkumiskieltoja yöaikaan, koska osa protesteista yltyi mellakoiksi.

Myös useita mielenosoittajia on ammuttu poliisin toimesta protestien aikana, ja uutistoimistot ovat raportoineet poliisien voimankäyttöä myös rauhallisia mielenosoittajia kohtaan.

Mielenosoittajat ovat vedonneet väkivallan loppumisen puolesta myös osana protesteja, jotka enimmäkseen ovat pysyneet rauhanomaisina. Myös joissain kaupungeissa poliiseja on asettunut rauhanomaisten protestoijien tueksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja