Ano Turtiainen erotettu perussuomalaisten eduskuntaryhmästä

2:17
Näin perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kommentoi Turtiaisen erottamista MTV Uutiset Liven lähetyksessä.

Kansanedustaja Ano Turtiainen on erotettu perussuomalaisten eduskuntaryhmästä.

Turtiainen itse ei ollut paikalla eduskuntaryhmän kokouksessa.

Turtiainen julkaisi eilen paheksuntaa herättäneen tviitin, joka liittyi tummaihoisen yhdysvaltalaismiehen George Floydin kuolemantapaukseen.

Perussuomlaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kommentoi eduskuntaryhmän käyneen pitkän keskustelun asiasta:

– Eduskuntaryhmä päätyi siihen, että näiden toistuvasti sopimattomien some-kommenttien vuoksi Turtiainen erotetaan eduskuntaryhmästä. Erottaminen on pysyvä. Käytiin keskustelua, että halutessaan Turtiainen voi hakea takaisin ryhmän jäseneksi vuoden vaihteen jälkeen, jos hän on metellelynsä tai käytöksensä korjannut pysyvästi, Tavio toteaa.

Ilmoituksia poliisille

Rikoskomisario Teemu Jokinen Helsingin poliisista kertoo MTV Uutisille sähköpostitse, että Turtiaisen twiitistä oli eilisen aikana tullut poliisille neljä ilmoitusta.

Jokinen ei vielä vahvista, aloitetaanko tapauksesta esitutkinta.

"Pink Floyd"

Turtiainen  julkaisi eilen Twitter-tilillään kuvan Yhdysvalloissa poliisin surmaamasta tummaihoisesta Floydista.

Kuva on myöhemmin poistettu, mutta kuvakaappaus päivityksestä kiertää sosiaalisessa mediassa. Turtiaisen julkaisemassa kuvassa Floydin kasvot on muokattu kirkkaan pinkeiksi ja kuvassa on teksti ”Pink Floyd”.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja