Hirvisaari: Yksittäisten turvapaikanhakijoiden rötöksistä rangaistava koko ryhmää

Entinen perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari kirjoitti Facebookissa 13. joulukuuta sympatisoivansa ”lopullista kollektiivista ratkaisua” turvapaikanhakijoiden suhteen. Tällä hänen väitetään viitanneen juutalaisten kansanmurhaan.

James Hirvisaari ei kuitenkaan katso olevansa fasisti, vaikka hän kannattaa esimerkiksi turvapaikanhakijoiden kollektiivista rankaisua joidenkin heistä syyllistyttyä rikoksiin.

– Ei ole mitään fasistia. Jos on rötöksiin syyllistyneitä ihmisiä, ajatellaan vaikka turvapaikanhakijoita ja vastaanottokeskuksia, loppujen lopuksi tehdään sellainen kollektiivinen ratkaisu koskemaan koko porukkaa ja ajetaan ne sitten vaikka pois paikkakunnalta kokonaan, Hirvisaari sanoi Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Hirvisaari kiistää myös tarkoittaneensa viitata Adolf Eichmannin kehittelemään natsien käyttämään juutalaisten kansanmurhaan viittaavaan lopullinen ratkaisu -termiin, sillä hänestä yhteys Eichmanniin syntyy vasta lukijan päässä.

– Minä provosoin ja harrastan epäkorrektia retoriikkaa kaikilla tavoin. Se on ollut tyylini aina. Tuokin teksti, mistä nyt on syntynyt kohu, siinä ei ole mitään muuta kuin mitä siinä on kirjoitettuna. Ne ajatukset syntyvät lukijan mielen maailmoissa ja niistä syytetään helposti minua. Asioista, joita en ole laisinkaan tarkoittanut.

– En koe, että olen ketään vainonnut enkä väärin perustein leimannut millään tavalla.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja