PS-kansanedustaja Ano Turtiaisen rasistisesta twiitistä tehty useita rikosilmoituksia poliisille

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kokoontui juuri ja otti kantaa rasistiseen tviittiin: Turtiaiselle näytettiin ovea 2:17
Näin perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kommentoi Turtiaisen erottamista MTV Uutiset Liven lähetyksessä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen julkaisi eilen paheksuntaa herättäneen tviitin, joka liittyi tummaihoisen yhdysvaltalaismiehen George Floydin kuolemantapaukseen.

Rikoskomisario Teemu Jokinen Helsingin poliisista kertoo MTV Uutisille sähköpostitse, että Turtiaisen twiitistä oli eilisen aikana tullut poliisille neljä ilmoitusta.

Jokinen ei vielä vahvista, aloitetaanko tapauksesta esitutkinta.

– Käsittely etenee kuten muissakin jutuissa. Minä teen tutkinnanjohtajana päätöksen, onko tästä aloitettava esitutkinta, Jokinen sanoo.

– Arvioitavaksi tulevia potentiaalisia rikosnimikkeitä en lähde julkisuuteen pyörittelemään.

Jokinen ei kommentoi, onko poliisi ollut vielä yhteydessä kansanedustaja Turtiaiseen.

"Pink Floyd"

Perussuomalaisten kansanedustaja julkaisi eilen Twitter-tilillään kuvan Yhdysvalloissa poliisin surmaamasta tummaihoisesta George Floydista.

Kuva on myöhemmin poistettu, mutta kuvakaappaus päivityksestä kiertää sosiaalisessa mediassa. Turtiaisen julkaisemassa kuvassa Floydin kasvot on muokattu kirkkaan pinkeiksi ja kuvassa on teksti ”Pink Floyd”.

Perussuomalaisten puoluejohtaja Jussi Halla-aho piti Turtiaisen toimia paheksuttavana.

MTV Uutisten eilen tavoittama Halla-aho sanoi, että hänellä oli vaikeuksia ymmärtää, mitä Turtiainen yritti sanoa kuvan saatetekstissä.

– Mutta kuva itsessään oli alatyylinen ja erittäin paheksuttava, siinä tehtiin pilkkaa kuolleella ihmisellä, Halla-aho totesi.

George Floydin tapaus on saanut aikaan laajoja rasisminvastaisia Black Lives Matter -mielenosoituksia ympäri Yhdysvaltoja. Black Lives Matter on tummaihoisiin kohdistuvaa poliisiväkivaltaa ja rasismia vastustava järjestö.

Eilen myös Helsingin Senaatintorilla pidettiin rasisminvastainen mielenosoitus samalla teemalla.

Lue myös:

    Uusimmat