Junes Lokka, Marco de Wit, Ilja Janitskin... – vaihtoehtoehdokkaat ja pienpuolueet eivät juhlineet eduskuntavaaleissa

Eduskuntavaalit 2019 ei ollut pienpuolueille menestys. Esimerkiksi ennen vaaleja kohuja herättänyt Suomen Kansa Ensin -puolueen Marco de Wit ja MV-vastamediasta tunnettu tähtiliikkeen Ilja Janitskin jäivät hyvin vähäisiin äänimääriin.

0:57
Paavo Väyrysen mukaan huonoa menestystä selittää se, että Tähtiliike ei päässyt vaaliohjelmiin. Katso haastattelu!

Pienistä toimijoista Liike Nyt sai Uudeltamaalta läpi kansanedustajaksi Hjallis Harkimon ja varaehdokkaaksi Nina Nummelan

Mikäli Harkimoa ei oteta huomioon, Manner-Suomen suosituin eduskuntapuolueiden ulkopuolinen ehdokas oli piraattipuolueen Petrus Pennanen 4 706 äänellä.

Sitoutumaton ja televisiosarjastakin tuttu omaperäinen Markus Kuotesaho keräsi 3 983 ja feministisen puolueen Katju Aro 2 399 ääntä.

Piraattien, feministisen puolueen, liberaalipuolueen ja eläinoikeuspuolueen Helsingin vaaliliitto sai yhteensä 11 275 ääntä. Helsingin vaalipiirin viimeinen läpipääsijä oli perussuomalaisten Tom Packalén, jonka vertailuluku oli 15 702.

Pienpuolueiden liitto jäi toisin sanoen reilun 4 400 äänen päähän eduskuntapaikasta.

Lokalle, Janitskinille ja de Witille pienet äänipotit

Sitoutumattomana ehdolla ollut Junes Lokka keräsi 483 ja James Hirvisaari 284 ääntä.

Seitsemän tähden liikkeen konkariedustaja Paavo Väyrysen kannatus jäi vaaleissa vähäiseksi. Väyrynen keräsi 1 235 ääntä. Samalta listalta ehdolla olleen MV-vastamediasivuston perustaja Ilja Janitskinin äänipotti oli vaatimaton 384.

Myös Suomen Kansan Ensin -puolueen keulahahmo Marco de Witin äänisaalis jäi 316 ääneen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja