Poliisin kynsiin kuolleen George Floydin perheen asianajaja kommentoi Ano Turtiaisen törkyviestiä IS:lle: "Edustajakollegoiden tulee saattaa hänet vastuuseen"

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kokoontui juuri ja otti kantaa rasistiseen tviittiin: Turtiaiselle näytettiin ovea 2:17
Katso video: Perussuomalaisten eduskuntaryhmä otti kantaa rasistiseen tviittiin, Turtiaiselle näytettiin ovea

Minneapolisissa pidätystilanteessa kuolleen George Floydin perheen asianajaja on ottanut kantaa perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiaisen rasistiseen Twitter-viestiin, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehti kysyi perheen asianajaja Benjamin Crumpilta kantaa Ano Turtiaisen viestiin, johon Crump vastasi maanantaina. Vastauksesta käy ilmi, että Floydin perhe on tietoinen Turtiaisen julkaisemasta kuvasta ja tekstistä, jotka ”julmasti pilkkasivat George Floydin kuolemaa”.

– Uskomme, että Turtiaisen kollegojen parlamentissa tulee saattaa hänet vastuuseen, asianajaja kertoi viestissään Ilta-Sanomille.

Kansainvälistä huomiota

Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen julkaisi viikko sitten keskiviikkona Twitterissä loukkaavan kuvan poliisin käsissä kuolleesta George Floydista. Turtiainen julkaisi kuvan yhteydessä tekstin: ”Oletteko huomanneet, mitä lähempänä hyvinvoinnin alueilla ollaan ’tasa-arvoa’, sitä enemmän siellä on rähinöitä.”

Uutinen Turtiaisen viestistä on saanut kansainvälistä huomiota. Huomio on johtanut myös toimenpiteisiin: Esimerkiksi Kanadan voimanostoliitto on ilmoittanut, että liiton järjestämissä kisoissa ja tapahtumissa ei enää käytetä Turtiaisen Metal-tuotemerkin varusteita. Myös amerikkalainen voimailualan yritys Elitefts on kertonut lopettavansa yhteistyön Turtiaisen omistaman yrityksen kanssa.


Lue myös:

    Uusimmat