Annimari Korte jättää hallikauden väliin turvatakseen MM-unelman: "Ei voi olla tyytyväinen, jos 13 sekuntia ei alitu"

Annimari Korteelle hopeaa 2:30
Videolla Annimari Korten kommentit SM-hopeaan päättyneessä juoksussa Kalevan Kisoissa.

Pika-aituri Annimari Korte selvisi tammikuun lopulla säikähdyksellä espanjalaisradiologien diagnoosista, mutta päättää kuitenkin jättää yleisurheilun hallikauden väliin varotoimenpiteenä.

Korte kertoi Instagram-tilillään viime viikon alussa, että takareidestä olisi löytynyt 10 sentin repeämä. Jatkotutkimukset Suomessa kuitenkin toivat helpotuksen: repeämää ei ollutkaan.

–  Lääkäri sanoi, että voin kisata, mutta että se on tosi iso riski. Hän käski miettiä, että onko minulle MM-kisat ulkona tärkeämmät kuin EM-hallikisat. Minun unelmana ei ole ikinä ollut juosta EM-hallikisoissa. MM-kisoissa alkueristä jatkoon pääseminen, se on yksi unelma, Korte kertoi perjantaina, Korte kertoo.

Pitkän ja hankalan loukkaantumiskierteen selättänyt Korte palasi viime kaudella ryminällä Suomen pika-aiturieliittiin. Uusi ennätys 13,14 syntyi Espanjassa kesäkuun lopussa. Tulevat maailmanmestaruuskilpailut Dohassa syys- ja lokakuun vaihteessa ovat jo tiukasti suomalaiskiiturin mielessä.

–  Koko vuoden tavoitteena on se, että MM-kisoissa pääsisi alkueristä jatkoon. Reilusti alle 13 sekuntia täytyisi juosta. Ei voi olla mitenkään tyytyväinen, jos alle 13 sekuntia ei mene, Korte sanoo.

Tammikuinen leiri Teneriffalla toi Kortteelle uskoa, että urheilijan kehityskaari pysyy jatkossakin nousujohteisena.

–  Juoksin leirillä tasan samaa vauhtia Nooralotta Nezirin ja Reetta Hurskeen kanssa. Siellä tuli testattua, että olen kehittynyt syksyn aikana uskomattoman paljon. Eli ensi kesänä pitäisi tulla huomattavasti kovempia tuloksia. Senkin takia hallikausi ei ollut nyt niin tärkeä, koska Teneriffalla näin, missä mennään, Korte lataa.

Suomen talvea Korte lähtee kahden viikon päästä karkuun Espanjan Valenciaan, missä hän viettää harjoituskauden. Suomessa Korte kertoo kilpailevansa lähes kaikki kilpailut ensi kesänä.

Lue myös:

    Uusimmat