Mainos

Anni Törnin miesystävä valehteli naisen ruumiin kätköpaikasta, koska ei halunnut luopua syntymättömästä lapsestaan – "Siinä ei ole mitään järkeä"

0:42

Anni Törnin taposta syytetty miesystävä valehteli poliisille naisen ruumiin kätköpaikasta, koska ei halunnut luopua naisesta ja syntymättömästä lapsestaan. Mies kertoi asiasta tänään Etelä-Savon käräjäoikeudessa jatkuneessa oikeudenkäynnissä.

Kadonnutta naista etsittiin vajaa viikko, sillä henkirikoksesta epäilty miesystävä oli aiemmin kertonut poliisikuulusteluissa pudottaneensa ruumiin sillalta veteen.

Myöhemmin mies tunnusti haudanneensa ruumiin vanhempiensa maille Juukaan, noin 200 kilometrin päähän Savonlinnasta, missä henkirikoksen epäillään tapahtuneen.

Syyttäjä tiedusteli mieheltä oikeussalissa, miksi hän oli valehdellut poliisille. Miehen mukaan syynä oli ”kaipuun tunne”.

– Minä en ymmärrä, mikä kiintymys siihen oli, mutta minä halusin pitää sen paikan vain itselläni tiedossa.

– Olen monta kertaa sanonut, että jälkeenpäin mietittynä siinä ei ole mitään järkeä, mutta en halunnut luopua kummastakaan, Annista tai lapsesta.

"Jos se on minun vika..."

Törn oli kuollessaan raskaana.

Oikeudessa mies kertoi, että sekä Törn että lapsi olivat hänelle hyvin tärkeitä. Hän ei osannut kertoa, miksi oli tehnyt naista kohtaan väkivaltaa.

– En ymmärrä miksi olen siinä tilanteessa toiminut näin. Jos se on minun vika, niin se on minun vika.

Syyttäjä vaatii Törnin miesystävälle rangaistusta taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Syytteen mukaan mies tappoi naisen pian sen jälkeen, kun kaksikko palasi Savonlinnan Kellarpellossa vietetyistä juhlista miehen asunnolle heinäkuun 22. päivä.

Naisen kuolemaan johtanut väkivalta tapahtui asunnon kylpyhuoneessa. Miehen kertomukset tapahtuneesta ovat vaihdelleet. Mies on aiemmin kertonut lyöneensä Törniä muutamaan kertaan, mutta myöhemmin kertonut, ettei muista tekoa.

Mies on myöntänyt aiheuttaneensa naisen kuoleman, mutta kiistänyt syyllistyneensä tappoon. Miehen puolustuksen mukaan kyseessä on ollut korkeintaan perusmuotoinen pahoinpitely ja kuolemantuottamus. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja