Mainos

Anni Törn katosi ystävien illanvieton jälkeen ja löytyi vasta, kun miesystävä kertoi, mihin vei ruumiin – löydettiin tästä metsähaudasta 200 kilometrin päästä

0:42

Anni Törn katosi heinäkuussa Savonlinnassa. Häntä etsittiin monta päivää, kunnes miesystävä otettiin kiinni. Mies kertoi kuljettaneensa ruumiin 200 kilometrin päähän ja haudanneensa metsään. Ensi viikolla tapausta käsitellään käräjäoikeudessa.

Heinäkuisena lauantaina Törn vietti iltaa Savonlinnan Kellarpellossa ystävänsä luona. Mukana oli myös Törnin miesystävä. Jossain vaiheessa iltaa kaksikko poistui paikalta.

Sitten Törn katosi.

Lähipiirissä huolestuttiin heti. Hälytyskellot soivat, sillä katoilu ei kuulunut säntillisenä pidetyn naisen tyyliin. Tiedossa myös oli, että Törnillä olisi ollut Savonlinnassa paikkoja, jonne hän olisi hädän tullen voinut tulla – vaikka keskellä yötä.

Eräs MTV Uutisten haastattelema, Törnin lähipiiriin kuuluva henkilö kertoo aavistaneensa heti pahinta.

Epäiltynä miesystävä

Etsinnät käynnistettiin nopeasti. Törnin veli julkaisi sosiaalisessa mediassa katoamisilmoituksen ja värväsi vapaaehtoisia. Pian naista haettiin Savonlinnan alueelta sadan henkilön voimin, mutta tuloksetta.

Pari päivää katoamisen jälkeen Itä-Suomen poliisi tiedotti tutkivansa katoamista henkirikoksena.

Kerrottiin, että asiaan liittyen on pidätetty savonlinnalainen mies. Kuulusteluissa mies oli myöntänyt ”myötävaikuttaneensa” naisen kuolemaan.

Tiedotusvälineet selvittivät nopeasti, että epäilty on Törnin miesystävä. Poliisi ei ole asiaa kommentoinut, mutta MTV Uutiset on saanut tiedolle vahvistuksen Törnin lähipiiristä.

Ruumis löytyi metsähaudasta

Vaikka miesystävä tunnusti, Törnin ruumista ei heti löydetty.

Läpimurto tehtiin saman, heinäkuisen viikon loppupuolella, kun miesystävä vangittiin Etelä-Savon käräjäoikeudessa todennäköisin syin taposta epäiltynä. Mies kertoi poliisille ruumiin kätköpaikan saman päivän aikana. Aiemmin mies oli valehdellut kätköpaikasta.

Ruumis löydettiin lopulta juuri sieltä, minne epäilty oli viranomaiset osoittanut. Löytöpaikka sijaitsee noin 200 kilometrin päässä Savonlinnasta, Pohjois-Karjalan alueella. Mies oli kuljettanut ruumiin sinne autollaan.

MTV Uutisten tietojen mukaan Törnin ruumiille oli kaivettu maastoon hauta.

Taustalla mustasukkaisuutta?

Poliisi uskoo henkirikoksen tapahtuneen epäillyn asunnolla Savonlinnassa. Arveluita siitä, mitä asunnossa tarkalleen tapahtui, ei ole kerrottu julkisuuteen.

Syynä on mahdollisesti se, että poliisilla ja epäillyllä on jossain määrin eriävät näkemykset tapahtumien kulusta.

Sen poliisi on kuitenkin kertonut, että naisen kuolemaan johtaneen väkivallan uskotaan saaneen alkunsa riidasta. Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin saamiinsa tietoihin pohjaten, että Törnin ja tämän miesystävän välillä olisi ollut surmayötä edeltäneenä iltana mustasukkaisuusriitaa.

Poliisi ei ole motiivia sen kummemmin kommentoinut. Julkisuuteen on toisteltu, että lopulta väkivallan syyt ovat vain epäillyn tiedossa, eikä niihin välttämättä saada lopullista vastausta.

Naapurin järkytys

Henkirikoksesta epäillyn miehen naapurustossa tapaus on aiheuttanut järkytystä.

Erään MTV Uutisten tavoittaman naapurin mukaan tapaus on jäänyt vaivaamaan erityisesti siksi, etteivät miehen asunnon yölliset tapahtumat kantautuneet seinien taakse.

Naapurin mukaan järkytystä on syventänyt se, että kaksikko vaikutti ulospäin tavallisesta, asialliselta ja sosiaaliselta pariskunnalta.

Uutiset on otettu vastaan raskain mielin myös eräässä vakuutusalan yrityksessä. Sekä Törn että henkirikoksesta epäilty miesystävä olivat yrityksen työntekijöitä. He tosin työskentelivät eri toimipaikoissa. 

Yhtiön toimitusjohtaja kommentoi tapausta aiemmin MTV Uutisille ja kertoi, että työyhteisössä on asian tiimoilta jouduttu turvautumaan kriisiapuun. Nyt yhtiöstä tapaukseen ei enää haluta ottaa kantaa, jotta asia saadaan käsiteltyä loppuun rauhassa.

Puolustus: "Hän on ihan oikeasti hämmennyksissään"

Epäillyn, noin kolmekymppisen miehen puolustus kommentoi henkirikosepäilyä MTV Uutisille pian vangitsemisen jälkeen. Puolustusasianajajan mukaan mies katui tekoaan ja oli hämillään siitä, ”miten näin on päässyt käymään”.

– Päämiehelläni ei ole minkäänlaista rikoshistoriaa. Näin ollen tilanne on sellainen, että hän on ihan oikeasti hämmennyksissään, että miten näin on päässyt käymään, puolustusasianajaja Jyrki Piiparinen kommentoi tuolloin.

Piiparinen kommentoi myös sitä, miksi epäilty oli kertonut Törnin ruumiin sijainnin poliisille vasta, kun teosta oli kulunut miltei viikko.

– Hän yksin tietää, mikä on syy sille, että näin on menetelty. Mutta hän on ihan eri alan ihminen kuin rikollinen, eikä vapautensa menettäneen käytös ole aina ensimmäisinä päivinä ihan rationaalista, puolustusasianajaja sanoi.

MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä

Törnin miesystävää syytetään ensisijaisesti taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Mies on tunnustanut käyttäneensä naiseen väkivaltaa, mutta kiistänyt, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut surmata.

Syytteitä aletaan puida Etelä-Savon käräjäoikeudessa ensi perjantaina. Samalla julkiseksi tulee tapauksen esitutkintapöytäkirja, joka valottaa poliisin käsitystä tapahtuneesta. 

MTV Uutiset seuraa oikeuden istuntoa paikan päällä.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja