Anna: Radiojuontaja Riikka Porttila sai paniikkikohtauksia kesken suoran lähetyksen – joutui jättämään työt toimittajana

Ylen radiojuontaja Riikka Porttila sairastui työuupumukseen ja vaihtoi sen seurauksena työtehtäviä, Anna-lehti uutisoi.

Radiojuontaja Riikka Porttila muistelee Anna-lehden tuoreessa haastattelussaan viime syksynä iskenyttä hänet pitkälle sairauslomalle vienyttä työuupumustaan. 

Ylellä radiojuontajana työskennellyt Porttila oli saanut paniikkikohtauksia myös kesken suoran lähetyksen, kunnes lopullinen romahdus tapahtui ja hän hakeutui työterveyslääkärin puheille.

Lääkärikäynnin seurauksena sairauslomalle jäänyt Porttila kertoo Annan haastattelussa, ettei palannut enää sairauslomansa jälkeen radiotoimittajaksi. Hän aloitti tammikuussa Ylellä asiakaspalvelun koordinaattorina.

Vaikka vointi on jo parempi, luonnehtii Porttila Annassa olevansa yhä toipumisen tiellä.

– Duuniin palaaminen oli raskasta. Tuntui, että olen vielä puolikuollut ja ihan pihalla, et­ten osaa mitään. Mutta uudet esimieheni tekivät selväksi, että saan tulla juuri sellaisena kuin olen.

– Enää en suostuisi nousemaan neljältä. Olen ymmärtänyt, etten todellakaan ole aamuihminen.

Ennen työuupumustaan Radio Suomessa juontajana työskennellyt Porttila on naimisissa Ylen urheilutoimittajan Kimmo Porttilan kanssa. Parilla on kaksi lasta.

Aiemmin Porttila on työskennellyt muun muassa Subin kanavajuontajana.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja