Anna-Leena Härkönen: En osaisi elää ilman julkisuutta

Anna-Leena Härkösen esikoisromaani ilmestyi, kun kirjailija oli vasta 19-vuotias. Häräntappoase paljastui niin suureksi menestykseksi, että nuori kirjailija sai romaanin ilmestymisvuonna kutsun jopa Linnan juhliin.

Anna-Leena Härkönen on elänyt suurimman osan elämästään julkisuuden ympäröimänä. Elämä parrasvaloissa ei ole kirjailijan mukaan kuitenkaan aina ollut pelkkää ruusuilla tanssimista.

– Jossakin vaiheessa minulle tuli sellainen olo, että en enää pysty elämään julkisuudess. Se tapahtui osittain silloin, kun Metsolat pyöri televisiossa. Tuntui, että missään ei saa olla rauhassa, Härkönen sanoo.

– Silloin tein itselleni selväksi, että tälle ei mahda mitään. Julkisuuden kanssa on vain opittava elämään, Härkönen sanoo.

Kirjailija on pyrkinyt säätelemään julkisuuden määrää antamalla haastatteluja esimerkiksi uuden kirjan julkaisun yhteydessä.

– En halua roikkua julkisuudessa koko aikaa senkään vuoksi, että ihmiset vain kyllästyisivät. Olen kuitenkin elänyt suurimman osan elämästä julkisuudessa, joten en varmaan osaisi edes elää ilman julkisuutta. 

Härkönen elättää itsensä kirjoittamisella, mutta nauttii päästessään välillä tekemään myös näyttelijän työtä. Hänet nähdään muun muassa syyskuun lopulla ensi-iltansa saavan Napapiirin sankarit 2 -elokuvassa pienessä sivuroolissa. 

Anna-Leena Härkönen nähdään Antti Holma Show'n vieraana syksyllä. Antti Holma Show alkaa MTV3-kanavalla 17.9. kello 21.00.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja