Mainos

Anna kuvasi käyntinsä gynekologilla – erittäin tärkeästä syystä

Rohkea nainen kuvasi oman käyntinsä papa-kokeessa muistuttaakseen ihmisiä siitä, että asiassa ei ole mitään pelättävää.

Kun kutsu papa- eli irtosolukokeeseen kolahtaa postiluukusta, saatat tuntea olosi enemmän tai vähemmän epämukavaksi. Vaikka tiedostat, että koe saattaa parhaimmassa tapauksessa pelastaa henkesi, jalkojen levittely tuntemattoman ihmisen edessä tuntuu aina hieman epämukavalta.

Vähentääkseen etenkin nuorten jännitystä, vloggari Anna Cribb päätti kuvata oman papa-kokeensa. Hän toivoo videon vähentävän stigmaa ja pelkoa, jota niin moni nainen tuntee kyseistä koetta kohtaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jos pystyn kannustamaan edes yhden henkilön menemään kokeeseen lupaamalla, ettei se ole kamalaa, tämä on sen arvoista, Cribb kertoo motiiveistaan.

Kokeissa käyminen voi pelastaa henkesi

Eräässä kokeessa epänormaalin tuloksen saanut nainen muistuttaa, että jos hän ei olisi käynyt nuorempana säännöllisesti näissä kokeissa, voisi olla, että hän ei olisi tänään täällä kertomassa asian tärkeydestä. Koe voi todella pelastaa henkesi.

– Naiset, jos olisi olemassa yksi asia, jonka teette itsenne eteen, antakaa sen olla tämä. Kokeissa käyminen on paras tapa ehkäistä kohdunkaulan syöpä, hän lisää.


Suomessa noin 70 prosenttia papa-kokeeseen kutsun saaneista naisista osallistuu seulontoihin. Lukua olisi tärkeä saada nostettua, sillä suurin osa kohdunkaulan syövistä löydetään juuri irtosolukokeen avulla. Kokeissa hitaasti etenevä syöpä huomataan usein sairauden alkuvaiheessa, jolloin paranemisennuste on hyvä. Oireiden odottaminen voi olla kohtalokasta.

Lähde: Cosmopolitan

***

3:35

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.