Ampumahiihtoon vaihtaneelta MM-mitalistilta hurja suoritus maailmancupissa

Suomen Mari Eder kartutti torstaina ampumahiihdon maailmancupin pistetiliään sijoituttuaan Itävallan Hochfilzenissä naisten sprinttikilpailussa 20:nneksi. Hän hävisi kisan voittaneelle Saksan Denise Herrmann-Wickille minuutin ja neljä sekuntia.

Eder ampui 7,5 kilometrin kilpailussa kaksi sakkokierrosta. Herrmann-Wick säästyi sakoilta.

Muista suomalaisista maailmancupin pisteille ylsi yhden sakon ampunut Suvi Minkkinen, joka oli 38:s. Sakotta ampunut Erika Jänkä oli 47:s, kahden sakon Nastassia Kinnunen 62:s ja kaksi sakkoa laukonut Venla Lehtonen 67:s.

Kauden neljännen cup-kisan puhutuin urheilija oli ampumahiihdon maailmancupissa debytoinut entinen maastohiihtäjä, Slovenian Anamarija Lampic, joka oli hienosti viides. Kolme ohilaukausta ampunut Lampic oli kilpailun selvästi nopein hiihtäjä.

Hän oli kisassa toiseksi tullutta ja yhden ohilaukauksen vähemmän ampunutta Ruotsin Elvira Öbergiä 27 sekuntia nopeampi hiihtovauhdissa. Kisan voittanut Saksan Denise Herrmann-Wick jäi hiihtovauhdissa vajaat 50 sekuntia. Eder oli kahdeksanneksi nopein hiihtäjä jääden noin 50 sekuntia Lampicista.