Mainos

Amnesty torjui YK:n Algeria-raportin

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International arvosteli tänään jyrkästi YK:n tuoretta Algeria-raporttia tosiasioiden salailusta ja vaati puolueetonta selvitystä tämän väkivallan repimän maan ihmisoikeustilanteesta.

Amnesty ihmetteli kannanotossaan, miksi pääsihteeri Kofi Annan ylipäätään lähetti Algeriaan valtuuskunnan, jolla ei ollut edes valtuuksia tutkia ihmisoikeusloukkauksia. Portugalin entisen presidentin Mario Soaresin johtamaan valtuuskuntaan ei myöskään kuulunut yhtään ihmisoikeusasioiden tuntijaa. YK-ryhmä vieraili Algeriassa kahden viikon ajan heinä-elokuussa. Tuloksena oli 40-sivuinen raportti, josta ilmenee, että valtuuskunta suhtautuu suopeasti hallituksen yrityksiin kukistaa kovin ottein maan ääri-islamilainen oppositio.

Amnestyn mukaan ryhmä ei edes yrittänyt tavata poliittisia vankeja vieraillessaan pahamaineisessa Serkadjin vankilassa, jossa ainakin 96 vankia sai surmansa kapinassa vuonna 1995. -Maassa, jossa liki 20000 ihmistä on pidätetty terrorismista syytettyinä, ryhmä tapasi vain yhden terrorismista syytetyn vangin ja keskittyi sen sijaan niihin, joita epäillään talousrikoksista, Amnesty arvosteli. Järjestö huomautti, että siviilien joukkomurhat ja pommi-iskut ovat edelleen arkipäivää Algeriassa - myös YK-ryhmän vierailun jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.