Älykkäät palomuurit suojaavat kotia – esittelyssä kolme uutuutta

Älykkäät reitittimet ja verkkosovittimet suojaavat kaikkia kodin verkkoon kytkettyjä laitteita netin vaaroilta sekä käyttäjää myös matkoilla. Kotimikro-lehti esittelee kolme uutta älylaitetta verkkoon.

Aina ei tule ajatelleeksi, että kotona on paljon laitteita, jotka ovat lähes jatkuvasti yhteydessä kotiverkkoon ja sitä kautta myös nettiin.

Älykoti tarvitsee älykkäitä verkkoratkaisuja. Esittelemme kolme laitetta, joista kaksi on tarkoitettu kotikäyttöön ja kolmas soveltuu myös matkakäyttöön. Kaikki suojaavat kaikkia kodin verkkoon kytkettyjä laitteita netin vaaroilta.

Cujo

Cujo on älykäs palomuuri, joka pitää verkkoliikennettä jatkuvasti silmällä ja ilmoittaa siihen kuuluvalla mobiilisovelluksella, jos se havaitsee verkkoliikenteessä ongelmia.

Sovelluksella voi sallia yhteysyrityksen, jos kyseessä on asiallinen ohjelma tai muu taho. Sovelluksen avulla voi myös torjua tuntemattomat lähiverkkoon yhdistyneet laitteet.

KotiMikron testissä testaaja arvioi, että Cujon dynaaminen tietoturva ja nopeat hälytykset tuovat lisäsuojaa, varsinkin jos perheessä on teini-ikäisiä, jotka saattavat liikkua vaarallisilla sivustoilla.

Hinta: 114 euroa, johon sisältyy 180 päivän palvelutilaus (hinta Amazonista)

Lisätietoja Cujo-palomuurista löytyy valmistajan sivuilta.

Bitdefender BOX

Bitdefender Box muodostaa suojakilven ulkoapäin tulevia uhkia, kuten haittaohjelmia, vaarallisia nettiosoitteita ja heikkoja salasanoja vastaan.

Lisäksi laite tarkkailee jatkuvasti lähiverkon liikennettä, ja jos se havaitsee jotain epäilyttävää, vaikkapa porttihaisteluita, se estää pääsyn.

Bitdefender Box on toistaiseksi saatavana vasta Yhdysvalloissa, mutta sitä odotetaan myös Eurooppaan.

Hinta: 200 dollaria (sisältää vuoden palvelusopimuksen)

Vuositilaus: 100 dollaria

Lisätietoja Bitdefender Boxista löytyy valmistajan sivuilta

Keezel

Keezel on mukana kulkeva verkkosovitin, joka suojaa wlan-yhteyden niin kotona kuin julkisissa verkoissakin, esimerkiksi lentokentillä.

Keezel käyttää VPN-tekniikkaa, joka salaa käyttäjän nettiliikenteen niin, että sitä on mahdoton ulkopuolisen seurata.

Hinta: Perusversio, jonka nopeus on 500 kbit/s, maksaa Keezelin verkkokaupassa 139 dollaria.

4-20 Mbit/s -nopeutta saa kahdeksi vuodeksi 209 dollarilla, ja aikarajaton versio maksaa 469 dollaria. (Hinnat ovat ilman toimituskuluja).

Kuukausitilaus: 5 €/kk (täysi nopeus)

Keezelin voi tilata valmistajan verkkokaupasta.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kotimikro-lehden kanssa.

Muita Kotimikro-lehden artikkeleita:

***

Lue myös:

    Uusimmat