Alonso luuli Schumin Ferraria Spykeriksi

Japanin GP:n voitolla tukevan otteen F1-maailmanmestaruudesta saanut Fernando Alonso yllättyi Michael Schumacherin keskeytyksestä niin, ettei hän osannut edes kuvitella edessään savuttavan punaisen auton olevan Ferrari. Alonso erehtyi ensin luulemaan, että kyseessä oli toinen oranssinpunaisista Spyker-tallin autoista.

- Kun hän pysähtyi edessäni, luulin ensin että kyseessä on toinen Spyker-autoista, koska näin vain jotakin oranssia tai punaista, enkä ajatellut, että kyseessä olisi Ferrari. Sen jälkeen keskityin välttelemään öljyä radalla. Huomasin että se oli Michael vasta, kun olin hänen rinnallaan. Silloin puristin nyrkkiä, sanoin itselleni "nyt!" ja puhuin tallille radiossa ilmoittaakseni, että otetaan voitto kotiin, Alonso kuvaili tuntemuksiaan espanjalaisessa AS-lehdessä.

Alonso ajoi Schumia takaa noin 5-6 sekunnin päässä saksalaisesta. Renault-kuski ei uskonut kilpailijansa keskeytyksen johtuneen tiukasta kärkitaistelusta.

- En usko, että Michaelin auto hajosi painostukseni vuoksi. Voisin toki sanoa että näin oli, mutta rehellisesti sanoen en usko sitä. Moottori hajoaa silloin kuin hajoaa, ja kierroksien laskeminen 500:lla ei saa voimanlähdettä kestämään 30 kierrosta enemmän. Yritin toki puristaa täysillä koko ajan ja panna hänet ahtaalle, Alonso kertasi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat