F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Alfa Romeo -pomo paljasti: Kimi Räikkösen uudessa F1-autossa yksi iso panostuksen kohde

1:47
Video: tältä näyttää Kimi Räikkösen uusi F1-menopeli

Kimi Räikkösen edustama Alfa Romeo esitteli tänään maanantaina tulevan F1-kauden menopelinsä, C41-auton. Alfa Romeon teknisen johtajan Jan Monchauxin mukaan talli on panostanut suuresti erityisesti yhteen osa-alueeseen.

Alfa Romeo julkaisi uuden menopelinsä Puolassa. Auto muistuttaa yleisilmeeltään paljon sen edeltäjää C39:ää.

Tallin tekninen johtaja Jan Monchaux myöntää, että Alfa Romeon uudessa F1-autossa on paljon samaa kuin sen edellisessä ajokissa.

– Olemme hyvin erikoisen tilanteen keskellä F1:ssä. Emme ole pystyneet kehittämään täysin uutta autoa tälle kaudelle sääntörajoitusten takia. Siksi meidän kauden 2021 autossa on paljon samoja osia kuin C39:ssä. Sääntömuutosten myötä meidän on pitänyt muokata auton lattiaa. Sen lisäksi panostimme kahden kehityspoletin verran automme keulaosaan, Monchaux kävi läpi.

Alfa Romeo satsasi täten isosti auton keulan muutoksiin, sillä F1-tallit saavat käyttää merkittävien osien kehitystyöhön maksimissaan kaksi kehityspolettia.

Se, miten uudet osat vaikuttavat Alfa Romeon iskukykyyn, on vielä arvoitus.

– On erittäin tärkeää, että saamme kaiken irti kolmesta testipäivästä, jotta näemme sen, että vastaako todellisuus odotuksiamme. Samalla meidän on päästä sinuiksi uusien renkaiden kanssa, Monchaux perkaa.

Jutun yläreunan videolla kuvaa Alfa Romeon uudesta C41-autosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja