Alaikäiset kuuntelivat vaihtopenkillä, kun valmentajan suusta pääsi "huora" – saa silti jatkaa tehtävässään: "Eivät tästä yöunet mene"

Ilves ry:n puheenjohtaja Kari Pansio kertoi MTV Urheilulle, että asiattomaan kielenkäyttöön syyllistynyttä valmentajaa on varoitettu, mutta hän saa jatkaa tehtävässään. 

Kansallisessa liigassa pelaavan Ilveksen päävalmentaja Mika Lahtinen kiroili ja huoritteli vaihtopenkin edessä 29. toukokuuta pelatussa ottelussa HJK:ta vastaan. Painokelvottomat sanat kuuluvat selkeästi Ruudun ottelulähetyksessä. 

Pansio kertoi MTV Urheilulle, että tapaus otettiin heti seuran sisäiseen tutkintaan, jossa kuultiin muiden muassa vaihtoaitiossa olleita pelaajia. 

– Siinä yhteydessä kävi selväksi, ettei purkaus kohdentunut yhteenkään pelaajaan tai tuomariin, Pansio sanoi. 

– Se oli spontaani tunteenilmaus, jota on kuitenkin turha lähteä puolustelemaan. Pätkästä saa tietynlaisen kuvan, kun taas ympäristössä olleilta ihmisiltä toisenlaisen. 

"Asiat eivät ole mustavalkoisia"

Ilveksen johto päättyi varoittamaan Lahtista, ja hänet ohjattiin verkkokoulutukseen. Pansion mukaan seuraan on kohdistunut kritiikkiä siitä, miksi Lahtinen saa jatkaa tehtävässään. 

– Varoituksia on erilaisia. En lähde kuitenkaan avaamaan tätä tarkemmin. Olemme kuitenkin tehneet selväksi, että tämä sotii vahvasti arvojamme vastaan. 

Vaihtopenkillä oli ala-ikäisiä kuulemassa valmentajan kiroilua. 

– Asiat eivät ole kuitenkaan niin suoraviivaisia ja mustavalkoisia. 

"Noudatamme annettua päätöstä"

Valmentaja Lahtinen, 36, pelasi itse 221 ottelua Veikkausliigassa Tampere Unitedin, RoPS:n, JJK:n ja Ilveksen riveissä. Hän on valmentanut Ilveksen naisten pääsarjajoukkuetta elokuusta 2019 alkaen. 

Palloliiton kurinpitovaliokunta tekee tapauksesta oman tutkinnan. Päätös on odotettavissa viimeistään maanantaina. 

– Eivät tästä omat yöunet mene. Asia on tutkittu perinpohjaisesti, ja Ilveksenä noudatamme sitten annettua päätöstä, Pansio sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja