Älä jätä konstaapelia kuumaan autoon: Näiden poliisi-Fordien sisätilat lämpenevät nappia painamalla lähes saunamaisiin lukemiin

Ford toi Interceptor-poliisiautoihinsa äärimmäisen lämmitystoiminnon 2:15
Ford toi Interceptor-poliisiautoihinsa äärimmäisen lämmitystoiminnon.

Ford taistelee koronavirusta vastaan Yhdysvalloissa varsin erikoisin keinoin. Sen suosittujen Interceptor-poliisiautojen sisätilat voi nyt nopeasti lämmittää lukemiin, joiden valmistaja uskoo tekevän selvää viruksesta.

Ford kertoi keskiviikkona ohjelmistopäivityksestä, joka on tarjolla Yhdysvalloissa suosittuun Interceptor-poliisiautoon. Näitä autoja on maan poliisilla yli 175 000 kappaletta.

Vuosimallien 2013–2019 Interceptoreihin saatavilla oleva päivitys mahdollistaa auton sisätilojen kuumentamisen peräti 56 celsiusasteeseen. Fordin mukaan tämä lämpötila auttaa tappamaan yli 99 prosenttia auton sisällä olevista viruspartikkeleista.

Idea on Fordin mukaan peräisin New Yorkin poliiseilta, jotka ovat olleet huolissaan työautojensa pinnoilla mahdollisesti majailevista epäpuhtauksista.

Lämpöpiikki luodaan sekä auton lämmitysjärjestelmää että moottoria hyödyntämällä. Kun järjestelmä havaitsee, että 56 celsiusasteen tavoitelämpötila on saavutettu auton sisällä, ylläpidetään lämpöä vielä 15 minuutin ajan. Tämän jälkeen auto viilentää itsensä ja ilmoittaa valoja vilkuttamalla, että autoon voi jälleen mennä.

Lähteet: Ford, Detroit Free Press, Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat