Älä halveksi kumppaniasi! Nämä ongelmat voivat uhata myös pitkää avioliittoa

Raha. Intiimiys. Kommunikointi. Monet asiat voivat parantaa avioliittoa – tai tuhota sen.

Your Tango -nettisivu listasi ongelmat, jotka voivat uhata myös pitkää avioliittoa.

Raha-asiat

Totta se on – vaikka muut asiat olisivat melko hyvin, ongelmat rahojen kansa luovat nopeasti riidan pariskunnan välille. Mikäli yksi tuhlaa antaumuksella aj toinen on luonteeltaan kitsas, luvassa on ongelmia. Raha-asioista kannattaa puhua suoraan mahdollisimman aikaisin. Miten olisi yhteinen säästötili?

Tässä vinkkejä:

Kommunikaatio

Tappeleminen ei ole kommunikointia. Syyttely, mökötys ja mykkäkoulu eivät ole kommunikointia. Kommunikaatiota on se, että ilmaiset tunteesi ja halusi avoimesti, suoraan. Älä odota, että miehesi muuttuu ajatuksenlukijaksi, tai että vaimo taianomaisesti arvaa, mitä haluat. Opetelkaa ajoissa keskustelemaan niin, ettei seurauksena ole riita.

Tässä vinkkejä:

Halveksunta

Kauan yhdessä ollut pari saattaa alkaa pitää toisiaan itsestäänselvyytenä. Mitä kauemmin toista katselee, sitä enemmän hän saattaa ärsyttää – ja pian halveksivat, törkeät termit lentelevät arkikeskusteluissakin. Älä nalkuta, halvenna tai puhu kumppanillesi negatiivisesti. Te olette tiimi. Miksi ihmeessä nait miehesi, jos hän on typerä ja saamaton? Opi ilmaisemaan tarpeesi ja olemaan ystävä kumppanillesi.

Tässä vinkkejä:

Erilleen kasvaminen

Ihminen kehittyy koko elämänsä ajan. Puolisot eivät välttämättä kehity samaan suuntaan; saatat 10 vuoden liiton jälkeen huomata, että haluatte aivan erilaisia asioita. Tämä voi johtaa eroon. 

Tässä vinkkejä:

Valehtelu ja kaksoiselämä

Internet on nykyään kaikkialla. On helppo paeta ankeaa kotitilannetta nettiin, tai vaikkapa kaveriporukkaan. Miksi menisin kotiin, kun voin istua kahvilassa tai korjata autoa autotallissa itsekseni loputtomiin? Internetissä tarjolla on myös helppoa seuraa: Facebook ja muut palvelut mahdollistavat vaikkapa vanhan heilan tapaamisen ja hänelle viestittelyn. Vaikka pettäminen ei olisi fyysistä, se voi silti satuttaa kumppaniasi ja uhata liittoanne.

Tässä vinkkejä:

Intiimiyden puute

Rakastavan liitos salaisuus on kosketus, joka usein katoaa pitkästä liitosta. Kun vaimosta on 40 vuoden liitossa tullut itsestäänselvyys, enää ei tule mieleen pidellä hänen kättään, suukottaa, halata tai koskettaa tämän selkää. Intiimissä kosketuksessa ei välttämättä ole kyse seksistä: toista voi vain pidellä ilman, että halaus johtaa mihinkään.

Tässä vinkkejä:

Lue myös:

    Uusimmat