Lukijoiden neuvot parikymppiselle itselle: "Kattelehan miehiä monenlaisia"

Studio55.fi kysyi lukijoiltaan, millaisia elämänohjeita he antaisivat nyt vanhempana ja kokeneempana 20-vuotiaalle itselle. Lue lukijoidemme neuvot.

”Elä enemmän, kultaseni! Rakasta kehoasi, luota itseesi ja anna maailman tulla tykösi. Laita pari treeniä sivuun ja mene ulos ystäviesi kanssa. Vaihda sitä pääainetta, ota riski ja muuta muualle. Unohda täydellisyydentavoittelu, ei elämästä selviä virheittä. Mene terapiaan ja ota vaikeat kokemukset voimaksesi.”

”Tee sitä, mikä tuntuu hyvältä, eikä sitä, mikä kuulostaa hyvältä.”

"Älä mene naimisiin narsistin kanssa"

”Jätä se mies, kun se ei ole unelmiesi prinssi."

"Kattelehan miehiä monenlaisia, älä törmää ensimmäisen kanssa naimisiin. Tutustu mieheen tarkoin ja pitkään, hyvä vinkki siististä ja järjestelmällisestä miehestä on kengät. Katso tarkkaan ne ovatko ne siistit."

”Katso naista silmiin ja hymyile... ja loppu hoituu ihan itsestään!”

”Seuraa unelmiasi, ne kantavat kyllä! Mutta yksi asia kannattaa jättää tekemättä: älä ota sitä ensimmäistä miestä, sinä ansaitset enemmän kuin mustelmat ja särkyneen sydämen.”

"Älä mene naimisiin suoraan lapsuudenkodistasi. Nauti ensin vapaudestasi!"

"Se oikea mies tulee vastaan jos on tullakseen, älä haksahda renttuihin. Unohda tässä heti ja nyt -ajattelu, olet vielä hyvin nuori.”

”Älä ala seurustella ihmisen kanssa, jolla on eri tulevaisuuden toive, vaikka muuten olisittekin täydellinen pari. Säästyt pahalta sydänsurulta ja se toinen henkilö voi löytää sopivamman ihmisen itselleen."

"Tutustu mieheen paremmin ennen vakavampaa seurustelua."

"Ota selvää, että miesystäväsi ei käytä alkoholia – aina. Ja muutoinkin kohtuullisesti, tai ei ollenkaan. Ja jos hän ei käytä ollenkaan, niin miksi?"

"Odota tulevan puolison vastaantuloa rauhassa; tiedät kun olet kohdannut sen oikean, jota todella rakastat."

"Älä mene naimisiin narsistin kanssa, vaikka hän puhuukin mustan vaaleanpunaiseksi!"

"Jätä se nainen äläkä jää roikkumaan kehenkään kenestä et välitä – uusia löytyy kyllä."

"Mieti, mitä todella haluat tulevaisuudeltasi? Voitko kuvitella eläväsi tuon miehen kanssa loppuelämäsi? – tuskin olisin silloin kuunnellut, vaikka jo silloin aavistelin jotain..."

Usko itseesi, uskalla olla oma itsesi

”Nosta leuka pystyyn ja nauti elämästä. Usko itseesi! Lisäksi neuvoisin itseäni joka päivä sanomaan itselleni, että olet arvokas ja ainutlaatuinen ihminen ja ansaiset hyvän elämän.”

”Uskalla olla oma itsesi äläkä alistu niin helpolla."

"Elä, ole rohkea, ei pidä jämähtää liiaksi turvalliseen olotilaan! Hyvä koulutus, alan valinta omaa sisintä kuunnellen. Vanhana ei sitten tarvitse harmitella "elämätöntä" nuoruutta."

"Elä täyttä elämää, älä jämähdä paikoilleen. Nauti elämästä, kerää muistoja, matkusta. Käytä kaikki tarjoutuvat mahdollisuudet."

Älä kiirehdi perheen perustamista

"Älä kiirehdi perheen perustamista, vaikka "kaikilla muilla" jo on perhe. Perhe tulee ajallaan, nuorena pitää nauttia elämästä ja kerätä kokemuksia."

"Älä tee lasta ennen 30 ikävuotta, muuten jäät yksinhuoltajaksi ja lapsia tekemään ahdistanut poikaystävä pettää ja jättää..."

"Raha-asioissa älä luota kehenkään"

”Vahdi talouttasi. Luottotiedottomana ei ole kiva olla.”

"Älä elä yli varojesi, ole kärsivällinen hankinnoissasi.”

"Säästä joka palkastasi edes vähän."

”Raha-asioissa älä luota keneenkään. Älä laita nimeäsi mihinkään papereihin. Älä laita omaisuuttasi 50/50 puolisosi kanssa. Hanki omiin nimiin auto ja asunto (vaikka vuokra-asunto) ja maksa velkasi. Älä ota muiden ongelmia niskaasi.”

"Turvaa taloutesi ryhtymällä jo ensi palkastasi sijoittajaksi tai vähintään säästäjäksi."

”Osta se asunto äläkä jää vuosikausiksi roikkumaan vuokralle! Vuokran maksaminen on kuin kuolleen lehmän pystyyn maksamista."

”Älä helvetissä jätä pian saamaasi virkaa luodaksesi elämäsi yrittäjänä. Lama tulee viemään kaiken minkä saat ahkeruudellasi kerättyä 20 vuoden aikana. Tai no, ei liene hääviä se tylsä 8-16 taaperruskaan.”

Älä murehdi kilojasi

"Älä murehdi liikakilojasi, olet kaunis sellaisena kuin olet.”

"Olet kaunis, fiksu, ja ennen kaikkea, olet hoikka, et ole lihava! Olen koko elämäni kärsinyt vääristyneestä kehokuvasta. Tunsin itseni lihavaksi, vaikka todellisuudessa olin ihan normaalimitoissa."

Huomioi perheesi

"Jos ja kun menet naimisiin ja perustat perheen, muista kuunnella ja huomioida sekä rakastaa vaimoasi ja lapsiasi parhaasi mukaan. Se on kaiken A ja O. Anna heille aikaasi!"

"Älä sivuuta omaa perhettäsi urasi kustannuksella, sillä muutoin vieraannut heistä ja kadut myöhemmällä ikää sitä."

Kunnioita vanhuksia

"Kuvittele itsesi vanhuksen osaan tänä päivänä. Kohtele vanhusta niinkuin toivoisit itseäsi kohdeltavan. Anna kaikki apu ja tuki  vanhukselle, saat itse siitä hoivasta hyvän itsetunnon sekä erittäin paljon rikkauksia tulevaan omaan elämääsi."

Opiskele

"Neuvoisin opiskelemaan hyvän, ei fyysisesti liian raskaan, ammatin itselleni."

”Opiskele, näe ja koe maailmaa, ole itsenäinen, älä roiku kenessäkään kiinni, kerro mielipiteesi rohkeasti, ole empaattinen. Antaessaan saa, älä käperry kitukasvuiseksi. Ole avarakatseinen ja suvaitsevainen, ole joustava, rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi, ole uskollinen sille jota rakastat, ole rehellinen, katso silmiin.”

”Jaksa opiskella enemmän, intensiivisemmin ja useammin. Usko itseesi ja intuitioosi, sinä pärjäät.”

"Jatka opiskelua, älä jätä älykkyyttäsi käyttämättä."

"Mieti vielä kahdesti opiskeluja, äläkä mene siitä mistä aita on matalin.”

”Ensinnäkin: älä mene naimisiin, älä tee lapsia, opiskele juuri sitä mikä sinua kiinnostaa, vältä narsisteja. Matkustele ja maistele maailmaa.”

"Ole itsenäinen nainen. Opiskele ammatti tai kaksi. Hanki kielitaito."

”Suorita lukio loppuun ja lähde opiskelemaan psykologiaa, mistä olet aina ollut kiinnostunut."

"Hanki itsellesi hyvä ammatti-koulutus, älä kiirehdi töihin, vaan hanki työkokemusta harkiten tulevalta ammattialaltasi mahdollisuuksien mukaan."

"Kouluttaudu arkkitehdiksi, keinolla millä hyvänsä."

"Opiskele ainakin kolme ammattia joista ainakin yksi on niin sanottu tavallinen – eli kampaaja, kokki tai muu sellainen, jolla voi hankkia töitä missä vaan maailmankolkassa. Opiskele vähintään 10 kieltä, kyllä ne vanhempanakin oppii, mutta on paljon työläämpää."

"Opiskele, ole rohkea ja luota omiin kykyihisi."

En mitenkään

”En mitenkään. Se tie piti vain kulkea kasvaakseen ja oppiakseen.”

Ole rehellinen

”Kuuntele itseäsi ja sen sijaan että tekisit, mitä kuvittelet muiden haluavan, ole rehellinen itsellesi.

Omia tunteita vastaan ei saa rikkoa. Itselle valehtelusta, tunteiden käsittelemättä jättämisestä ja valheellisen elämän elämisestä joutuu maksamaan korkean hinnan, sillä se sairastuttaa sinut. Elämä kantaa kyllä, et jää koskaan yksin.”

"Kuuntele sisintäsi, luota intuitioon ja toteuta unelmasi. Miksi toteuttaa muiden unelmia, ja miten voit tulla onnelliseksi, jos muut sanelevat ratkaisusi?"

"Ole rehellinen itsellesi ja toisille elämässäsi. Kuuntele itseäsi, älä anna minkään tai kenenkään sanella, miten sinun tulee elää, millainen sinun pitäisi olla. Olet ainutlaatuinen maan päällä juuri tuollaisena, toista samanlaista ihmistä ei ole. Jos et aiheuta itsellesi, toisille tai ympäristöösi haittaa tai vahinkoa, pärjäät hienosti. Unohda täydellisyyden tavoittelu, täydellistä ihmistä ei ole, virheet ja erehdykset ovat inhimillisiä. Ole armollinen itsellesi."

"Muista elää unelmaasi, kunnioita itseäsi ja muita. Ole rehellinen ja suora. Nauti nuoruudestasi, sillä ikää tulee koko ajan lisää. Älä hosu, vaan mieti ensin. Jokainen tekee virheitä, mutta opi niistä! Tee sitä, mikä sinusta tuntuu hyvältä, älä sitä mitä muut sinun haluaisivat tekevän. Tämä on sinun elämääsi!"

Ole rennompi

”Tee kaikki kuten aiot tehdä, mutta ole parisuhteessa rennompi. Se mies pysyy rinnallasi, joten älä riuhdo.”

"Iloisen ja positiivisen asenteen myös antaisin jo nuorelle itselleni, nyt vanhempana se tuntuu tosi hyvältä."

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja