Mainos

Akateeminen death metal -yhtye: kirurgi, tohtori ja pari maisteria

Itäsuomalainen Insomnium voidaan ristiä epävirallisesti Suomen akateemisemmaksi yhtyeeksi, ainakin metallimusiikin saralla. Yhtyeen riveissä musiikkia soittavat nimittäin tohtori, pari maisteria ja kirurgi.

Laulaja ja basisti Niilo Sevänen on filosofian maisteri, joka toimii Kotkan kaupungin kulttuuritoimessa ohjelmapäällikkönä. Tohtoriksi väitellyt kitaristi Ville Friman toimii tutkijana Oxfordin yliopiston zoologian laitoksella ja Exeterin yliopistossa. Kitaristi Ville Vänni on työskennellyt kirurgina Joensuun keskussairaalassa, josta on siirtymässä Kuopion keskussairaalaan. Rumpali ja maisteri Markus Hirvonen kehittää erilaisia kierrätysjärjestelmiä.

Insomnium on käyttänyt lyriikoidensa pohjana paljon suomalaista runoutta, kuten Eino Leinon, Aleksis Kiven ja Kirsi Kunnaksen säkeitä. Akateeminen nelikko on juuri julkaissut viidennen kehutun albuminsa One for Sorrow´n.

– Se ei edusta vain orkesterin omaa huippukohtaa, vaan nyt liikutaan myös suomimetallin kehityksen aallonharjalla", arvioi Inferno-lehdessä Anna Saurama.

Levyn myötä Insomnium on lähdössä marraskuuksi keikoille Keski-Eurooppaan.

Insomnium perustettiin Joensuussa lähes 15 vuotta sitten.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.