Äiti lopetti perheenjäsenten sotkujen siivoamisen kolmeksi päiväksi – näin kävi: "Kukaan ei välittänyt, paitsi minä"

Kate päätti pitää lomaa siivoamisesta, mutta sotkujen huomiotta jättäminen osoittautui hyvin vaikeaksi.

Videolla oiva vinkki lavuaarin siivoamiseen!

Kun Kate Desmond luki netistä jutun äidistä, joka lakkasi siivoamasta perheensä jälkiä, hän piti naista sankarinaan. Desmond koki kaipaavansa taukoa paitsi paikkojen siistimisestä, myös jatkuvasta nalkuttamisesta. Hän päätti kokeilla huoletonta asennetta.

– Asetin itselleni tavoitteen olla huolehtimatta talomme tilasta kolmeen kokonaiseen päivään, Desmond kertoo Simplemost-sivustolla.

– Sanon vain, että se oli paljon vaikeampaa kuin luulin sen olevan.

"Vain ajatus siitä, että en tekisi mitään, oli halvaannuttava"

Desmondilla oli vaikeuksia ottaa uusi asenne haltuunsa heti alussa.

–  Vain ajatus siitä, että en tekisi (mitään), oli halvaannuttava. Pitäisikö ensin siivota, jotta voisin aloittaa puhtaalta pöydältä? Vai pilaisiko se koko jutun, Desmond kuvailee.

Lopulta hän päätti aloittaa siivoustauon välittömästi, vaikka asunnossa oli kaaos.

– "Voi, miten paha tilanne voisi olla, Kate? Talosi on aina niin siistitty", ystäväni kyselivät kaikki yhdessä ja pyörittelivät silmiään määritelmälleni täydellisestä katastrofista. Mutta kuulkaa, naiset, olen todella hyvä piilottamaan hulluuteni, Desmond sanoo.

– Päivittäin (ennen kuin ehdin joka ilta palauttaa järjestyksen) talomme on pyykkien, palapelien, pikkuruisten lelujen, Barbien kenkien, koiran karvan, murujen, työkalujen, ponnareiden, asujen ja nukkejen – ja niin edelleen – täyttämä kaaos, Desmond sanoo.

"Paniikki alkoi vallata mieleni"

Vastoin tunteitaan Desmond kuitenkin yritti hyväksyä kaaoksen.

– Kävellessäni huoneesta huoneeseen ja arvioidessani asioiden tilaa paniikki alkoi vallata mieleni. Minulle kävi hitaasti selväksi, että sotku vain pahenisi tästä, hän kuvailee.

Lopulta Desmond tuli olohuoneeseen ja tajusi, ettei voisi löhötä sohvalla, sillä sohvaa ei näkynyt edellisenä päivänä viikattujen pyykkien alta. Tavallisesti Desmond nalkuttaisi perheelleen, kunnes he panisivat pyykit pois. Nyt hänen kuitenkin piti antaa asian vain olla.

Kaaos jatkui muualle asuntoon. Pöydällä makasivat Desmondin aviomiehen työkalut; lattioilla oli palapelejä, likaisia vaatteita, Legoja ja kenkiä.

Desmond onnistui pitämään lupauksensa. Hän ei tehnyt asialle mitään.

–  Jätin viikatut pyykit sohvalleni. Jätin ne siihen kolmeksi päiväksi. Kolmeksi kokonaiseksi päiväksi, eikä kukaan huomannut. Eikä kukaan välittänyt, paitsi minä, Desmond kuvaa.

"Vapaus" siivoamisesta olikin kidutusta

Kolmen päivän kuluttua hän antoi periksi, koska ei kyennyt katselemaan televisiota pyykkikasassa.

–  Kolmen päivän vapaa (siivoamisesta) olisi yhtä hyvin voinut olla kolmen päivän kidutus. En voinut rentoutua. En voinut olla välittämättä.

Desmond totesi, ettei vain kykene rentoutumaan pyykkikasassa. Hän ahdistuu sotkusta.

– Joten onnittelen äitejä, jotka voivat elää sotkun kanssa. Nostan teille hattua. Minä sen sijaan pidän vapaapäiväni oikeana vapaana, hotellissa, jossa on sisäkkö.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja